Tradicionalni recepti

 Krsna Slava-Svečari, Božić i Uskrs


Slavsko Koljivo

Prebranac
Svečani rolat od belog mesa
























Špikovani svinjski but



















Materice

Kada ste bili deca, sigurno ste se često pitali ko je najsnažnija osoba na svetu? Ja jesam, i iskreno, nikada nisam uspela da nađem odgovor. Danas, kada sam u nekim srednjim godinama i kada i sama imam decu, znam da je najsnažnija osoba na svetu majka-žena. I zato sa posebnim ushićenjem i toplinom u srcu, svake godine dočekujem najveći hrišćanski praznik majki i žena – Materice.



Voćni kompot
Rezanci sa makom














Badnjača















Božić

Potrudila sam se da za Božić pripremim i sačuvam od zaborava jela sa kojima sam ja davnih dana dočekivala ovaj praznik i koja su se u mojoj porodici pripremala.

Takođe, kako se već preko deceniju bavim izučavanjem i pripremom vojvođanske kuhinje/hrane,  pripremila sam i obredno-običajne recepte, kako uvek kažem-svako selo ima svoj običaj.













Božićni recepti drugih država

Božić je vreme kada se tradicija, mirisi i ukusi spajaju u toplinu doma i zajedništvo. Svaka zemlja ima svoje posebne božićne specijalitete koji oslikavaju njenu kulturu, običaje i ljubav prema hrani. U ovoj kolekciji recepata otkrićete raznovrsna jela koja se pripremaju širom sveta tokom praznika – od mirisnih nemačkih kolača, preko italijanskih slanih delicija, do šarenih slatkiša iz Amerike. Pridružite nam se na ovom kulinarskom putovanju i unesite dašak svetske praznične čarolije u svoj dom!















Uskrs


Uskršnji recepti drugih država













Tehnike farbanja uskršnjih jaja
Nekada su se jaja farbala tutkalom, u lukovini ili su jednostavno sva bila crvene boje. Danas se prosto utrkujemo ko će za Uskrs imati lepše ofarbano, dekorisano jaje ili ko je primenio neku kako moja ćerka kaže "modernu tehniku farbanja".



Hibiskus i sveže biljke
 
Salveta tehnika




Нема коментара:

Постави коментар