Palačinke
Kada sam bila mala, ništa ali baš ništa na svetu nije moglo da zameni tanke, vrlo tanke, tanane palačinke koje je moja baka pravila. Sećam se da ih je mutila kulinarskom žicom, i da sam uvek čekala "prvu" da ispeče da je pojedem.
Palačinke su možda i najzahvalniji dezert a danas bih rekla i najjeftiniji. Možete ih uvek mazati pekmezom, najbolje od kajsija ali mogu biti i pravo malo umetničko delo kako u slatkoj tako i u slanoj varijanti.
Slatke palačinke
Priznajem da češće pravim slatke palačinke, a tu pre svega mislim na filovanje sa raznim kremovima, sirom ili voćem.
Omiljene su mi sa makom i orasima, jer me podsećaju na detinjstvo, ali za njima ne zaostaju ni one sa višnjama.
Kao delikates izdvojila bih palačinke sa slatkim sirom, koje bude uspomene na neke lepe praznične dane detinjstva, kada su se posluživale za neka veća slavlja kao specijalitet posle obilnog obroka.
Gundel palačinke |
Palačinke sa grizom i višnjama |
Karamel palačinke |
Palačinke sa suvim voćem |
Palačinke od rogača |
Palačinke iz rerne
Palačinke sa sirom |
Nadaljske palačinke |
Palačinke sa sirom i pekmezom |
Slane palačinke
Američke palačinke
Нема коментара:
Постави коментар