Već dugi niz godina pišem blog i sa vama delim recepte.
Nekada sam i previše opširna, nekada štura..sve češće su to neki brzi, jednostavni, jeftini ali ukusni recepti.
Ono što svakodnevno kuvam često i podelim sa vama.
Moj dan i radne obaveze mi ne dozvoljavaju da celo vreme provedem kraj šporeta.
U zadnje vreme, više vremena provodim u prirodi.
Da bih skuvala ukusno jelo, potreban mi je i dobra APARATURA!
Da, i to kulinarska.
Prvo ću početi sa ovim tiganjem.
Oni koji redovno prate moj blog, znaju da mi je tiganj najbolji prijatlj.
Zato, da bi i konačni rezultat kuvanja bio dobar, moj najbolji prijatelj mora biti još bolji.
a takav je ovaj tiganj.
Kada sam ga uzela u ruke-prvi put-Shvatila sam da daavno, ili nikad u mom kratkom kulinarskom veku, nisam u rakama držala ovako nešto lepo, kvalitetno, praktično.
Više o lupo posudju na sajtu i linku ispod.
http://www.30minuta.rs/tiganj-titanijum-koral/
Nekada sam i previše opširna, nekada štura..sve češće su to neki brzi, jednostavni, jeftini ali ukusni recepti.
Ono što svakodnevno kuvam često i podelim sa vama.
Moj dan i radne obaveze mi ne dozvoljavaju da celo vreme provedem kraj šporeta.
U zadnje vreme, više vremena provodim u prirodi.
Da bih skuvala ukusno jelo, potreban mi je i dobra APARATURA!
Da, i to kulinarska.
Prvo ću početi sa ovim tiganjem.
Oni koji redovno prate moj blog, znaju da mi je tiganj najbolji prijatlj.
Zato, da bi i konačni rezultat kuvanja bio dobar, moj najbolji prijatelj mora biti još bolji.
a takav je ovaj tiganj.
Kada sam ga uzela u ruke-prvi put-Shvatila sam da daavno, ili nikad u mom kratkom kulinarskom veku, nisam u rakama držala ovako nešto lepo, kvalitetno, praktično.
Više o lupo posudju na sajtu i linku ispod.
http://www.30minuta.rs/tiganj-titanijum-koral/
• Osnova od visoko kvalitetnog livenog aluminijuma
• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat titanijum
• Ergonomski oblikovana ručka od bakelita sa silikоnskom navlakom
• Mogućnost skidanja ručke
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Tiganj je pogodan za pečenje, prženje, grilovanje, kuvanje
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Lak za održavanje i korišćenje
• Pogodan za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik: 28 cm
Danas ću vam predstaviti tri jela iz moje kuhinje i iz mog tiganja!!!
i još, Tiganj je vrlo pristupačan i omogućava vam da kuvate na RATE!
ako vas interesuje šta to znači brzo na sajt i informišite se o idealnim uslovima kupovine za današnje vreme i uslove!!!
Italijanske šnicle-30 minuta
Ovo jelo se zaista brzo sprema. Obožavam ga, jer je toliko ukusno a tako aromatično.
Mirisi Italije, parmezan, tomato, ruzmarin....a u vašoj kuhinji!
Mirisi Italije, parmezan, tomato, ruzmarin....a u vašoj kuhinji!
Potrebno je:
4 šnicle- pileće ili svinjske
2dcl tomatina ili soka domaćeg paradajza
50g parmezana
grančica svežeg ruzmarina
so, biber, malo brašna
ulje
Priprema:Šnicle poslite i prvo ih malo izudarajte maljem.
Sa jedne i druge strane ih uvaljajte u brašno.
Potom u tiganj stavite ulje i zagrejte a potom šnicle pržite.
Kada dobiju sa jedne i druge strane lepu boju, izvadite ih iz tiganja.
Stavite u tiganj sada tomatino ili još bolje domaći gusti sok od paradajza i usitnjen ruzmarin.
Kratko na laganoj vatri krčkajte kako bi ruzmarin pustio miris tj aromu.
Stavite potom šnicle i još malo zapecite.
Od gore pospite parmezan.
Jelo je čista 10!!!
Moja velika prpeoruka!!!!
Karfiol sa senfom i parmezanom-3o minuta!!!
Ovaj prilog možete poslužiti i kao samostalno jelo.
Za ljubitelje parmezana ovo će biti extra poslastica!!!
Potrebno je:
jedan karfiol od 500g
2 kašike senfa
2dcl pavlake za kuvanje
biber
so
50g parmezana
lupo tiganj
Priprema:
U jednu šerpu stavite vodu i zagrejte je do vrenja.
Kada počne da vri stavite cvetove karfiola.
Kuvajte oko 5 minuta.
Iscedite krafiol i stavite ga pod mlaz hladne vode.
Opet ga iscedite.
U lupo tiganj stavite kašiku ulja i karfiol.
Dodajte biber i malo soli.
Mešajte drvenom varjačom.
Na laganoj vatrici ga pecite.
U jedan sud kulinarskom žicom pomešajte senf i kulinarsku pavlaku.
Dodajte senfu i sve još lepo mešajte.
KLuvajte 3-5 minuta.
Na kraju sve pospite parmezanom-.
Enjoy!!!
Kada počne da vri stavite cvetove karfiola.
Kuvajte oko 5 minuta.
Iscedite krafiol i stavite ga pod mlaz hladne vode.
Opet ga iscedite.
U lupo tiganj stavite kašiku ulja i karfiol.
Dodajte biber i malo soli.
Mešajte drvenom varjačom.
Na laganoj vatrici ga pecite.
U jedan sud kulinarskom žicom pomešajte senf i kulinarsku pavlaku.
Dodajte senfu i sve još lepo mešajte.
KLuvajte 3-5 minuta.
Na kraju sve pospite parmezanom-.
Enjoy!!!
Zapečene palačinke sa slatkom pavlakom-30 minuta!!!
Znam da vam se hiljadu puta desilo da vam preostanu palačinke od juče.
Da sa onako stvrdnutim krajevima koje neće niko ni da pogleda.
Iskoristite ih na ovj način i oduševite ukućane.
Extra ukusno!!!
Potrebno je:
4 palačinke
2dcl slatke pavlake
100g mlevenih oraha
lupo tiganj
šlag za dekoraciju i mrvice čokolade
Priprema:
1dcl pavlake, zagrejati ali ne do vrenja.Staviti u nju mlevene orahe i promešati.
Potom tu smesu podeliti na četiri dela i premazati palačinke.
Smotati u trougao.
Poredjati u Lupo tiganj i preliti preostalim 1dcl slatke pavlake.
Sve staviti na šporet.
Kada se dobro zagrejala, kulinarskom lopaticom lagano okrenite palačinku na drugu stranu. Kako bi sa jedne i druge strane bilo lepo zapečeno. Servirati sa šlagom i mrvicama!!
Draga moja, što kraće to bolje. Odlični su ti ovi recepti i isprobaću ih upravo zato što vidim da su odlični, a ne zahtijevaju puno vremena. Naravno, ima jela koja su isto odlična i ipak zahtijevaju više vremena, a ako za 60 minuta pripremiš kompletan ručak, mislim da je to ono prvao. Život je prekratak za natenane nakuhavanja, zar ne?
ОдговориИзбришиOdlični prijedlozi za brzinska, a opet iznimno ukusna jela.
ОдговориИзбришиtava je krasna a posebno mi se sviđa ovaj karfiol sa senfom
ОдговориИзбришиSva jela su brza i ukusna i još zdrava :) Odličan ti je prijatelj :)
ОдговориИзбришиsva tri jela su baš krasna i pristupačna jer su brza, tava je odlična
ОдговориИзбриши