Kuglof od dizanog testa je rezervisan isključivo za dolazak jeseni ili zimu. Osnovu testa radim uvek isto s tim što sam sada dodala cimet I radi male modernizacije iseckala sam urme.
Potrebno je:
500g brasna
30g svežeg kvasca
100g šećera
150g otopljenog maslaca
1 jaje
4 žumanca
250ml tolog mleka
1limun, rendana korica
+
200g suvih urmi
Cimet po ukusu
Priprema:
U toplo mleko staviti šećer i kvasac, promešati da se kvasac otopi i aktivira.
U veći sud prosejati brašno I dodati izrendanu limunovu koricu , zatim jaja i žumance, otopljeni maslac i aktiviran kvasac,.
Zamesiti meko testo, pokriti prozirnom folijom ili krpom i ostaviti da se udupla nekih 40 minuta.
Pobrašnjaviti radnu površinu, premesiti testo I blago ga oklagijom razviti u pravougaonik ali da ostane debjine 2 cm.
Preko testa posuti cimet, malo šećera I iseckane suve urme ili police suvih urmi te uviti u rolnu.
Tako uvijeno tetso staviti u modlu za kuglof koju ste prethodno na mastili i pobrašnjavili i pustiti da se ponovo udupla.
Nadosli kuglof peci u prethodno ugrejanu rernu na 200C oko 35-40 minuta!





Нема коментара:
Постави коментар