субота, 8. новембар 2025.

Kuglof od dizanog testa sa cimetom

 Kuglof od dizanog testa je rezervisan isključivo za dolazak jeseni ili zimu. Osnovu testa  radim uvek isto s tim što sam sada dodala cimet I radi male modernizacije iseckala sam urme.



Potrebno je:

500g brasna

30g svežeg kvasca

100g šećera

150g otopljenog maslaca

1 jaje

4 žumanca

250ml tolog mleka

1limun, rendana korica


+

200g suvih  urmi 

Cimet po ukusu




Priprema:

U toplo mleko staviti šećer i kvasac, promešati da se kvasac otopi i aktivira.


U veći sud prosejati brašno I dodati izrendanu limunovu koricu , zatim jaja i žumance, otopljeni maslac i aktiviran kvasac,.

Zamesiti meko testo, pokriti prozirnom folijom ili krpom  i ostaviti da se udupla nekih 40 minuta.

Pobrašnjaviti radnu površinu, premesiti testo I blago ga oklagijom razviti u pravougaonik ali da ostane debjine 2 cm.

Preko testa posuti cimet, malo šećera I iseckane suve urme ili police suvih urmi te uviti u rolnu.

Tako uvijeno tetso staviti u modlu za kuglof koju ste prethodno na mastili i pobrašnjavili i pustiti da se ponovo udupla.


Nadosli kuglof peci u prethodno ugrejanu rernu na 200C oko 35-40 minuta!




Нема коментара:

Постави коментар