Kako se kod nas kaže da "iver ne pada daleko od klade", dočekala sam i ja onaj period života kada je u jednom delu, bar kada je u pitanju priprema mafina, ćerka postala zadužena.
Sećam se da kada sam bila u njenim godinama, isto sam započela svoju kulinarsku karijeru sa nekakvim lakšim , jednostavnijim kolačima, a kako tada mafini kod nas ne da nisu postojali , nismo ni čuli za njih moj prvi samostalni kolač je bio Mramorni, naravno uz asistiranje moje babe.
Drago mi je da omladina ima volu da nešto i sama spremi, a pri tom da ovako i lepo izgleda. Moja mama je bila prvi degustator i naravno, kada se ženi od osamdeset godina nešto dopadne znači sigurno da je "zdravo dobro".
Potrebno je
Priprema:
Kao i kod pripreme slatkih mafina ovde se preporučuje korišćenje kulinarske žice kako ne bi bili žilavi-iskusne domaćice znaju šta ta reč znači :)
Prvo umutiti jaja a potom dodavati jedan po jedan sastojak.
Sve izliti u modle i peći na 180C oko 20 minuta
Нема коментара:
Постави коментар