U receptu se koristi nutela, ali možete u sastojke umesto nje da stavite eurokrem ili bilo koji drugi krem.
Keks je veoma mek i izdašan, te ukoliko pravite više fela novogodišnjih keksića slobodno smanjite meru na pola.
Sastojci za testo
1 veće jaje
100 g nutele ili eurokrema
80g otopljene čokolade za kuvanje
140 g brašna
Priprema:U sud stavite jaje, dodajte nutelu i otopljenu čokoladu, kratko izmutite mikserom a može i kulinarskom žicom ako imate snage da izmutite sve da bude lepo sjedinjeno.
Potom dodajte brašno i umesite meko i glatko testo ali da se ne lepi za ruke.
Testo kada pripremam keks uvek ostavim pre oblikovanja u frižider barem na jedan sat.
Odvajala sam po malo testa vlažnim rukama trudeći se da to budu podjednake loptice od kojih sam pravila valjčiće.
Ređala sam ih na pek papir i pekla na 180C oko 10 minuta.
Izmrvila sam novogodišnje pepermint crveno bele lizalice i napravila glazuru od 100g čokolade i 2 kašike ulja te svaki pečeni i ohlađeni keks umakala u čokoladu samo sa jedne strane a potom posipala smrvljenom lizalicom.
Нема коментара:
Постави коментар