Jesenji kolač koji se pravi očas posla. Verujem da većina vas u oktobru peče bundeve, to je u stvari i možda jedino godišnje doba gde možemo da pečemo svežu narandžastu bundevu, pa i svaki dan. Tako i mi svake jeseni pečemo, u rerni, pa mogla bih reći i svakodnevno sveže kriške bundeve. U početku prvih par pečenja, nikad ne ostane viška kriški bundeve, jer smo je se svi uželeli, međutim, ako imate sindrom preterivanja u "jesenjem pečenju bundeve", desiće vam se što je možda i odlično da imate i pečene bundeve viška. Ako je to tako ovaj brz i ukusan kolač je idealno rešenje kako da je potrošite.
Recept je poput onih "sipkavih" pita koje se prave sa šljivama ili jabukama, ali ovde ima i jedan fini dodatak.
oko 800g pečene i ispasirane bundeve
mes po ukusu
kašikica cimeta
Za sipkavi deo-koru je potrebno:
2dcl brašna
2dcl griza
1 dcl šećera
u suštini ove mere za brašno, šećer i griz su mere na šolje od 2 dcl, znači 1 šolja brašna, 1 šolja griza pola šolje šećera.
2 kesice vanil šećera
1 prašak za pecivo
150g putera
2dcl slatke pavlake
Brašno, griz, šećer pomešajte da se lepo sjedini, tačnije dobro pomeša, dodajte vanil šećer i prašak za pecivo i opet sve lepo sjedinite.
Pleh obložite papirom za pečenje, pa polovine ove suve smese stavite na dno, narendajte polovinu putera i prelijte ovlaš sa 1dcl slatke pavlake. Zatim dodajte fil od bundeve i od gore drugu polovinu suve smeše, ali sada od gore prvo prelijte ostatak slatke pavlake i tek onda narendajte puter.
Pecite na 180C.
Pospite sa prah šećerom.
Нема коментара:
Постави коментар