Možda borovnice i nisu baš "vojvođansko" voće ali svakako testo koje se priprema za ovaj kolač jeste.
Testo je od sitnog sira i putera, i ne pravi se sa mikserom nego sa drvenom varjačom.
Dobro možete malo modernizovati i iskoristiti kulinarsku žicu... :)
Testo za ovu vrstu kolača je u stvari testo starinskog tipa, gde su mogla bih reći sastojci možda malo skuplji, kvalitetniji, ali je sam kolač što se tiče pripreme veoma brz.
Dodavanje sira u ovakvu vrstu testa je sasvim uobičajeno i mislim da treba svi da se podsetimo ovakvih recepata, jer sir, posebno ako je punomastan daje kolaču mekoću, i jednu posebnu teksturu, softanog kolača sa dozom voća koje daje osveženje.
Možete koristiti bilo koje sezonsko voće, mada ja preporučujem bobičasto voće ili višnje.
4 jajeta
200g šećera
1 kesica vanil šećera
250g sitnog sira
250g brašna
200g putera
1 kašikica praška za pecivo
voće
ja sam stavila borovnice oko 200g.
Priprema:
Puter koji mora prilikom pripreme ovog kolača da bude sobne temperature, varjačom penasto umutite sa šećerom i vanil šećerom.
Kada je sve lepo i glatko sjedinjeno, dodajte jedno po jedno jaje i nastavite da mešate varjačom.
Zatim dodajte sitni sir, brašno i kašikicu praška za pecivo.
Kolač izlijte u pobrašnjavljen i nauljen pleh, a možete koristiti i pek papir kojim će te obložiti pleh (moja preporuka) manje ima da se posle riba :)
Voće dodam odmah u testo i lagano izmešam kako se ne bi zgnječilo. Vi možete dodati voće i od gore na kolač.
Pecite na 200c.
Нема коментара:
Постави коментар