Pita sa kupinama i medom, koricom od speltinog brašna, i finim kremom od sira. Veoma se lako pravi i prosto će te uživati u ovom trostrukom užitku.
Za koru je potrebno
230g brašna
120g putera ili margarina
Za fil od sira
300g krem sira
2 jajeta
2 kašike meda
Za fil od kupina
300g kupina
2 kašike meda
Priprema kore:
Speltino brašno pomešati sa margarinom iseckanim na kockice i dodati 1 dcl hladne vode. Mesiti testo mikserom ili rukama, ako je potrebno dodati još malo vode.
Testo treba da bude glatko ali i tvrdo.
Okrugli veći pleh premazati margarinom i posuti brašnom pa od gore staviti tačnije razvuči koru, na samom dnu i ivicama.
Priprema fila od sira:
Odvojite belanca od žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg i zatim dodajte žumanca. Sir izmešajte sa medom. Potom sve lepo spojite i prelijte preko kore od spelte.
Fil od kupina pripremite na sledeći način:
kupine operite i prelijte medom, dobro pomešajte varjačom čak toliko da se malo dobije i tečno stanje, zatim u njih umešajte šuding.
Prelijte preko sira.
Pitu sam pekla na 180C oko 30 minuta.
Kada koristim med umesto šećera trudim se da med zaista bude od kvalitetnog proizvođača, baš iz razloga što dana sima raznoraznih proizvođača.
Med koji preporučujem kao dobar, kvalitetan, proveren!
Нема коментара:
Постави коментар