уторак, 16. јун 2020.

Hleb od pirinčanog brašna

Ovaj hleb je namenjen za one koji su alergični na brašno i gluten, za one koji hoće da budu fit i vode računa o svojoj ishrani i za one koji bi prosto da probaju pirinčano brašno.
Hleb je veoma specifičnog ukusa iskreno malo je i tvrđe strukture ali je veoma, veoma neobičnog ukusa i meni se jako jako dopao.

Potrebno je:

300g pirinčanog brašna
pola kašike šećera
kašika soli
pola kocke svežeg kvasca
180ml mlake vode


Priprema:
U mlakoj vodi sa šećerom,  rastvorite kvasac i sačekajte da se aktivira tačnije zapeni.
Zatim kvasac i vodu pomešajte sa brašnom i soli, prvo možete mešati varjačom a kasnije rukom.
Moram odmah da vas obavestim da je pirinčano brašno vrlo sepcifično i bez glutena i da će vam na prvi mah izgledati kao "mokri pesak", ali to ne treba da vas brine, nastavite da mesite koliko god vam se u početku to činilo nemoguće, videćete kasnije će se sve povezati.

Testo sam ostavila 10-takminuta da odmori, i stavila potom u kalup , manji kalup za hleb.

Rernu pregrejte i stavite hleb da pečete na 200C oko 30 minuta.
Hleb je beo i specifičnog veoma lepog ukusa.


Нема коментара:

Постави коментар