среда, 17. јун 2020.

Mafini sa jagodama i makom-gluten free

Ovo nisu klasični mafini, nego super fini, zdravi mafini sa pirinčanim brašnom, kašikom meda, jagodama i makom u zrnu.
Umesto meda možete da stavite i steviu, ili ako imate domaće slatke jagode, prosto može da prođe i bez šećera.

Potrebno je:
200 g svežih jagoda
150g pirinčanog brašna
med ili stevia
3 velike kašike maka
1 banana
50 ml ulja
ako je potrebno malo mleka ili kisele vode

Priprema
Jagode ispasirajte zajedno sa bananom, banana daje slast i baš zbog nje ako ne volite previše slatko ne morate staviti šećer
dodajte potom ulje, pa zatim suve sastojke.
Maka takođe možete dodati manje ili više zavisi od ukusa.

Ako je potrebno, a to zavisi od toga kakve su jagode, dodajte malo mleka,ako je previše gusto.

Predgrejte rernu na 180C.
U pleh za mafine stavite korpice i izlijte smesu do 2/3 korpica.
Pecite na 200C

Mafini su pogodni za one koji su alergični na gluten, koji bi da se zaslade a ne smeju šećer, ili prosto vode računa o svojoj liniji.

Нема коментара:

Постави коментар