Prava domaćinska mekana pogača, neobičnog ukusa baš zbog kiselog mleka. Ovog puta sam nadev pravila od pavlake,šunkarice i dimljenog sira, ali mislim da je najbolja ipak sa domaćim sirom i kajmakom.
Vrlo brzo se priprema, i sa njome možete slobodno da poslužite i najizbirljivije goste.
Potrebno je:
600g brašna
kašikica soli
pola kocke kvasca
100ml vode
200ml kiselog mleka
1 jaje
50ml ulja
Za nadev:
sir,šunka,kisela pavlaka..
50g margarina
krupna morska so
Priprema:
U 100ml mlake vode sa malo šećera rastopite kvasac. Ostavite ga da zapeni i tada pomešajte sa ostalim sastojcima i zamesite meko testo.
Testo mesite nekih 15-20 minuta.
Prekrijte folijom, i ostavite 1sat da se udvostruči.
Kada se testo uduplalo premesite ga i potom podelite na dva jednaka dela.
Oba ova dela oklagijom razvucite tanko da bude oko 1,5cm do 2 cm debljine.
Na jedan krug testa stavite nadev, a od gore drugi deo razvučenog testa,
Spojite lagano krajeve, viljuškom takođe pritisnite krajeve i samu pogaču koliko možete izbušite.
Od gore stavite krupnu morsku so, možete i susam ili kim..
Potom narednajte maragrin.
Stavite da se peče na 200C.
Нема коментара:
Постави коментар