Ovaj divan prelepi prilog, u stvari može biti i posebno jelo.
Za veoma malo truda imaćete božanstvene tikvice, preukusne i premekane.
U ovoj varijanti dodala sam parmezan i majčinu dušicu.
Priprema je i više nego laka i ima samo nekoliko sastojaka.
Dve srednje veličine tikvice očistiti, mada ako su fine mlade možete ih iseći i sa korom na tanke kolutove.
Posolite ih.
Pleh obložite pek papirom i stavite tako posoljene tikvice.
Ne moraju da budu lepo poslagane jedne pored druge.
Od gore preliti kašiku jelovnu maslinovog ulja.
Pekla sam u rerni prvo nekih 15 minuta na 180C.
Potom sam pojačala rernu na 220C.
Svo vreme pečenja sam okretala varjačom tikvice.
Kada fino omekane i skoro da su izgubile sav svoj sok, preko tikvica sam posula parmezan.
Količinu parmezana sami odredite.
Sve sam potom prebacila u tanjir za posluživanje i od gore na vruće tikvice stvaila svežu majčinu dušicu.
Нема коментара:
Постави коментар