понедељак, 27. април 2020.

Mlečna Peciva


Predivna mlečna peciva, nekada smo ih u detinjstvu nazivali Zemičkama.
Premazana puterom sa malo morske soli na vrhu biće pravi užitak za vaš nedeljni doručak.
Za testo je potrebno:
600g brašna
kašikica soli
pola kocke kvasca +100ml mlakog mleka i malo šećera
50g istopljenog putera za testo
1 jaje
250ml mleka


Priprema:
u 100ml mlakog mleka rastopiti kvasac i sa malo šećera ostaviti da se zapeni.
U jedan sud prosejati brašno, dodati so, a kada kvasac zapeni dodati i kvasac kao i mleko i rastopljen buter.
Umesiti meko testo.
Premazati sa malo ulja i prekriti alu folijom da odstoji bar 1h.

Nakon sat vremena testo premesiti i podeliti na deset jednakih manjih lopti, koje će te ponovo premesiti i tako oblikovane ređati u pleh.
Pleh možete obložiti pek papirom.
Kada sva peciva oblikujete, otopite dodatno 50g putera i lagano ih premažite a zatim oštrim nožem napravite po sredini krstiće kao što možete da vidite na fotografijama.
Od gore posuti krupnu morsku so.
Ostaviti pecivo tako još nekih 30 minuta da se  odmori a rernu zagrejte na 200C.
Pecite ih na 230C oko 30 minuta, tačnije dok ne porumene.

Нема коментара:

Постави коментар