Pamuk kiflice su zaisza pamuk pecivo, i moram priznati toliko su savršene mekane, da sam ja prosto oduševljena.
Premekano, divno, pufnasto....
Molim vas da isprobate pod hitno!!!
1kg brašna
2 kašikice soli
2 jajeta
500ml mleka
200ml ulja
kocka kvasca
kašikica šećera
Za punjenje po želji
žumance i malo susama za od gore
Priprema je takođe veoma važna.
Prvo u 100ml mlakog mleka rastvoriti kocku kvasca sa šećerom. Ostaviti da zapeni.
Kada se zapeni pomešati sa brašnom i svim ostalim sastojcima i zamesiti meko, meko testo.
E sada.
testo od gore nauljiti, staviti u posudu koju ste okolo nauljili, i prekrijte alu folijom.
Drugi korak:
posle trideset minuta premesite esto.
Sada ga vratite opet u posudi i od gore stavite ponovo alu foliju.
Ostavite 1 sat da odmara.
Testo zatim premesiti, podeliti na 4 dela , svaku jufku razvući tanko oklagijom u krug.
Praviti kiflice.
Ređati ih na pleh i odmah premažite žumancem.
Ostavite da se dignu još 30 minuta pa tek tada pecite.
Peku se na 180C dok ne porumene
Нема коментара:
Постави коментар