Jedan super brzinski recept, sa slaninicom, prazilukom, testeninom i neutralnom pavlakom a sve lepo začinjeno svežim peršunovim listom.
Potrebno vam je kao što bi naše bake rekle sve od "oka", u zavisnosti za koliko ljudi se sprema:
barena testenina
sitno i tanko sečena slaninica
pola praziluka
1dcl neutralne pavlake
so i biber
svež peršun
Priprema:
Pošto je u pitanju slaninica stavite je slobodno u tiganj bez da dodajete bilo šta i na laganoj vatri je propržite ali ne preterivati kako je ne biste baš spržili.
Kada pusti mast dodati sitno isečen praziluk u kolute.
Pržiti zajedno da i praziluk se malo zacakli pa dodati obarenu testeninu i neutralnu pavlaku.
Sve to lepo na laganoj vatri polako kuvati.
Ne treba preterivati sa kuvanjem, jer su praktično svi sastojci polu gotovi i mogu se jesti i sirovi.
Gotovo jelo služiti uz svež peršunov list.
Нема коментара:
Постави коментар