понедељак, 27. април 2020.

Testenina sa slaninicom i prazilukom

Jedan super brzinski recept, sa slaninicom, prazilukom, testeninom i neutralnom pavlakom a  sve lepo začinjeno svežim peršunovim listom.


Potrebno vam je kao što bi naše bake rekle sve od "oka", u zavisnosti za koliko ljudi se sprema:
barena testenina
sitno i tanko sečena slaninica
pola praziluka
1dcl neutralne pavlake
so i biber
svež peršun

Priprema:
Pošto je u pitanju slaninica stavite je slobodno u tiganj bez da dodajete bilo šta i na laganoj vatri je propržite ali ne preterivati  kako je ne biste baš spržili.
Kada pusti mast dodati sitno isečen praziluk u kolute.

Pržiti zajedno da i praziluk se malo zacakli pa dodati obarenu testeninu i neutralnu pavlaku.
Sve to lepo  na laganoj vatri polako kuvati.
Ne treba preterivati sa kuvanjem, jer su praktično svi sastojci  polu gotovi i mogu se jesti i  sirovi.
Gotovo jelo služiti uz svež peršunov list.

Нема коментара:

Постави коментар