Ja mnogo volim pogače , odnosno sve što se pravi od testa,i da znam da goji ali prosto nekada ne mogu da odolim. Zato često pravim i uvek sam u nekoj akciji novih oblika Pogača.
Ova pogača je toliko fina. Punila sam je sa šunkom i sitnim sirom pomešanim sa mileramom.
Za testo vam je potrebno
600g brašna
pola kocke kvasca
1 jaje
jedna kašikica soli
malo šećera
100ml ulja
200ml mleka
50 ml mlake vode
Za punjenje
200g šunkarice-narendti ili ako imate domaće šunke iseći je na kocke
200g sitnog sira pomešanog sa 100ml milerama
Za posipanje
susam
za premaz žumance
50g margarina
Priprema:
U 50 ml mlake vode sam dodala malo šećera i rastvorila kocku kvasca.
Kada je zapenio pomešala sam ga sa ostalim sastojcima i umesila meko testo.
Testo sam premazala uljem i ostavilatako u većoj posudi.
Posudu možete prekriti i alu folijom ili providnom folijom.
Ostavite sat vremena da se udvostruči, a zatim premesite i podelite na dva jednaka dela.
Oba dela prvo premesite u loptu, pa zatim oklagijom razvijte u krug takođe.
Obe delove testa razvite tako da imate dva pokušajte da budu iste veličine kruga.
Na jedan premažite smesu od sira i milerama i od gore dodajte šunku.
Preklopite drugim delom i tako prebacite u okrugli pleh.
Pleh možete obložiti pek papirom ili ga nauljite i pospite brašnom.
Premažite sve žumancetom i zatim oštrim nožem isecite praveći kocke.
Pospite susamom, i od gore narendajte margarin.
Pekla sma na 200C oko 30 minuta da bih nekih zadnjih 10 minuta pobvećala na 230C.
Нема коментара:
Постави коментар