U poslednje vreme sam počela da pravim neka jela koja me podsećaju na ručkove moje majke. To su jela koja su toliko jednostavna i toliko od jednostavnih sastojaka a budu tako mirisna i ukusna.
Ovde ću vam opisati kako pravim biftek sa prazilukom.
POtreban je naravno tnko isečen svinjski biftek, možete kao
što vidite koristiti i svinjski vrat , kao što sam ja kombinovala.
Meso prvo posolite, pobiberite i izlupate maljem ali polako , ne udarajte jako, onako tek-tek.
Potreban vam je i jedan praziluk i jedan crni luk manje veličine.
Iseći praziluk i luk na malo deblje krugove.
U veću šerpu prvo poređate meso po dnu a zatim praziluk i luk od gore začin C, dodati vode tako da meso bude preliveno sa njom ali ne da bude "udavljeno". i dve velike kašike masti.
Sad dolazi onaj drugi deo. Šerpu poklopite i na laganoj vatri kuvate.
Nekada se to kuvalo na šporetu , polako se krčkalo sad bi bilo dobro npr staviti na 1 ili na 1,5
Povremeno okrećite meso, pazite da vam luk ne uhvati ako vam nedostaje vode, dodati vode.
Kada viljuškom pipnete meso posle određenog vremena i ustanovite da je meko, pojačate vatru da ga malo zapečete i da dobije boju.
Sad pazite zaista da vam ne zagori.
Služite uz zelenu salatu, pire krompir...
Ovde ću vam opisati kako pravim biftek sa prazilukom.
POtreban je naravno tnko isečen svinjski biftek, možete kao
što vidite koristiti i svinjski vrat , kao što sam ja kombinovala.
Meso prvo posolite, pobiberite i izlupate maljem ali polako , ne udarajte jako, onako tek-tek.
Potreban vam je i jedan praziluk i jedan crni luk manje veličine.
Iseći praziluk i luk na malo deblje krugove.
U veću šerpu prvo poređate meso po dnu a zatim praziluk i luk od gore začin C, dodati vode tako da meso bude preliveno sa njom ali ne da bude "udavljeno". i dve velike kašike masti.
Sad dolazi onaj drugi deo. Šerpu poklopite i na laganoj vatri kuvate.
Nekada se to kuvalo na šporetu , polako se krčkalo sad bi bilo dobro npr staviti na 1 ili na 1,5
Povremeno okrećite meso, pazite da vam luk ne uhvati ako vam nedostaje vode, dodati vode.
Kada viljuškom pipnete meso posle određenog vremena i ustanovite da je meko, pojačate vatru da ga malo zapečete i da dobije boju.
Sad pazite zaista da vam ne zagori.
Služite uz zelenu salatu, pire krompir...
Нема коментара:
Постави коментар