недеља, 18. фебруар 2018.

Rolnice sa tunom

Kao dete postila sam veoma retko iako sam iz porodice koja je čak i u vreme komunizma slavila Svečare i obeležavala sve pravoslavne praznike.
Moji roditelji me nikada ni na šta nisu terali pa čak ni na post iako su oni postili a posebno moja baba , koja je postila i redovno svake srede i petka tako da sam ja još od davnih dana imala priliku da vidim zaista pravi post u vreme kada nije bilo posnih grickalica, posnih keksova, posne pizze, posnog bureka a sve to u slavu posta možete da pojedete u neograničenim količinama :)
Naravno pogrešno.
Ove rolnice se brzo prave, i ne koštaju mnogo a bude ih zaista puno i mislim da su odlične kao dobar doručak ili ako radite da odnesete na posao Takođe mogu da budu ideja i za svečarska predjela ai za rođendane jer su dekorativne i ukusne.








































Znači potrebno je:
pakovanje lisnatog testa
200 g tune iz konzerve
200g trapista ili posnog biljnog sira, ili ako pravite posno ne morate ništa staviti
kečap

Priprema:
Lisnato testo kada se odmrzne razviti  što tanje oklagijom. Premazati kečapom.

Uglavnom lisnato testo ima dve ploče pa tako i sastojke podelite da imate za dva jednaka dela.
Po kečapu pospite origano.

stavite od gore tunu pa zatim sir.
Sve lepo uvijte u rolnu i oštrim nožem isecite na što tanje krugove.





































Poslažite sve na tepsiju obloženu pek papirom.
Pecite na 220C.

Нема коментара:

Постави коментар