Bundeva je aktuelna ne samo u jesen nego i zimi.
Njeno hranjivo dejstvo nam je uvek potrebno ma koliko se drugi tome opirali ili negodoavli.
Predlažem da često pečete bundevu ne samo u jesen.
Ostavite je i u zimu .
Podelite je na pola pa na kriškice i pecite.
Od gore je možete "zasladiti" medom i cimetom.
a ako i dalje imate otpor ukućana prema njoj predlažem da napravite ove ukusne mafine sa belom čokoladom.
Niko neće primetiti da sočnost mafinima daje upravo bundeva i poješće je u slast.
dodatak bele čokolade će posebno raznežiti decu i skrenuti misli u čokoladnom smeru.
Potrebno je:
3 jajeta
oko 300g pasirane pečene bundeve
200g šećera
vanil šećer
100g bele čokolade
pola kesice praška za pecivo
100g otoplejnog putera
170g brašna
sastojci su vrlo jednostavni.
Priprema kao i svakih mafina se svodi na podelu mokrim i suvih sastojaka.
Takođe kada pripremam mafine nikad ali nikad ne koristim mikser.
Uvek sve sastojke pokušam da lepo sjedinim sa kulinarskkom žicom.
Prvo u veći sud kulinarskom žicom izmutite penasto jaja, dodajte otopljeni puter i bundevu koju ste prethodno ispekli i dobro ispasirali.
Šta znači dobro ispasirati?
Kao i svako povrće bundeva nekad može da bude i starija i žilava, ako imate taj slučaj gledajte da sitne žilice odvojite i da napravite lep gladak pire.
Dodajte zatim u smesu otoplejnu belu čokoladu-najbolje je otopiti na pari.
I na kraju dodajte šečer i brašno prosejano sa praškom za pecivo.
Kulinarskom žicom sve lepo sjedinite da dobijete glatku smesu bez grudvica.
Potreban vam je još kalup za mafine i papirne korpice.
mesu izlijte u 2/3 papirnih korpica.
Nikako nemojte puniti korpice do gore.
Pecite na 200C.
od gore ih možeteukasiti narendanom belom čokoladom ili glazurom od bele čokolade.
Odlično izgledaju! Super recept! :)
ОдговориИзбриши