уторак, 19. децембар 2017.

Mozart Rolada


Mozart rolat poput mozart kuglica ali na drugačiji način, Amareto liker. sa pečenim bademima čini gornji deo rolata.....blanširani bademi i kandirana korica narandže su glavni sastojci svetlog dela , ukratko oba sloja stoje rame uz rame jedan kraj drugog i mame da se pojedu...
Takođe moram naglasiti da ovaj rolat perfektnog ukusa spada u one sitne kolače koje će te veoma lako pripremiti.

Za tamni sloj je potrebno:
150g mlevenog keksa
150g mlevenog badema-pečenog
150 g secera u prahu
70g otopljene čokolade sa 77% kakaa
oko 0,5dcl Amareto likera od badema
1dcl mleka
1 kašika kakaa

Za svetli deo
80 g prah šećera
120g mlevenog blanširanog badema
50g kandiranih korica narandže
Priprema tamnog sloja
suvi sastojci se dobro izmešaju a potpom doda mleko i liker.
Dobro sjedinite sve sastojke, možda će po potrebi morati da se doda još malo mleka, važno je da testo bude meko ali ne previše.

Za svetli-marcipan deoPuter ostavite par minuta na sobnoj temperaturi da omeksa.
Puter varjačom sjedinite sa šećerom, dodajte mlevene blanširabe bademe i narandžu
Sve lepo pomešajte

Tamni deo razvijte u pravougaonik a preko njega premažite svetli deo.
Uvijte u roladu i ostavite preko noći da se stegne

2 коментара: