Hleb
koji je idealana užina za zimske dane i dane praznika. Osnovu mu čini
suvo voće. Veoma se lako pravi, a odličnog je ukusa, tako da je idealan
za one koji do sada nikada nisu ništa spremali jer ne može da ne uspe.
Suvo voće može da se kombinuje po želji.
ono što je jedino moja preporuka je da uvek bude kandirane korice narandže i suvog grožđa,
Potrebno je oko 300-400g raznog suvog voća (suvo grožđe, smokve, kandirana korica limuna, kandirana korica narandže)
100g badema ja sam stavila pečeni badem može i sirov
Za testo:
450 g brašna
200 ml mleka
3 jajeta
120 g šećera
1 vanil šećer
1 prašak za pecivo
malo cimeta - pola kašikice
Priprema:
Jaja
pomešam kulinarskom žicom sa šećerom i dodam mleko i otopljen puter.
Brašno prosejem sa praškom za pecivo i cimetom, pomešam ga sa tečnim
delom, možete najbolje varjačom.
Dodam suvo voće.
Dobro izmešamam da se sve lepo sjedini odnosno da suvo voće i bademi buudu lepo raspoređeni..
Testo je meko, ali se ne razliva, možete ga oblikovati u modli pravouganoj za hleb ili okruglog oblika.
Pre pečenja ja ga ostavim 20 minuta da stoji. Potom vatrostalni okrugli sud premažem puterom i izlijem testo.
Pekla sam oko 40 minuta na 180C.
Mora se uvek sačekati da se ohladi pre sečenja da se ne bi rasipao. Takođe, ako ga adekvatno umotate, može dugo dugo da stoji
Нема коментара:
Постави коментар