Mafini koje obozavam jer se brzo prave, ovoga puta u praznicnom izdanju.
Zašto se odlučiti za mafine?
Zato što oni mogu uvek da vam budu kec u rukavu, jer se brzo spremaju i možete fantastično da ih ukrsaite.
Takođe ako ih pravite sa super Likerom od jaja-Eggnog liker, ukus će biti pravi praznični.
Potrebno je :
3 jajeta
180g šećera
250g brašna
80ml pirinčanog olitalia ulja
pola kesice praška za pecivo
1 vanil šećer
0,25dcl Egnnog likera-Likera od jaja
1dcl mleka
kašika mlevenog keksa
Za dekoraciju ukrasne novogodišnje zvezdice, bademi...
Priprema:
Jaja penasto kulinarskom žicom umutiti sa šećerom, ja potom oddam u tu smesu Olitalia pirinčano ulje, mleko i liker.
Sa druge strane prosejem brašno, dodam keks i prašak za pecivo.
Pa potom sve sjedinim. Lagano.
Nikada ne koristim mikesr kada pravim mafine , nego samo kulinarsku žicu.
Smesu za mafine izlijem u korpice i to 2/3.
Pečem ih na 180C.
Gotove mafine dekorisem zvezdicama ili možete ih dekorisati šlagom.
Zašto se odlučiti za mafine?
Zato što oni mogu uvek da vam budu kec u rukavu, jer se brzo spremaju i možete fantastično da ih ukrsaite.
Takođe ako ih pravite sa super Likerom od jaja-Eggnog liker, ukus će biti pravi praznični.
Potrebno je :
3 jajeta
180g šećera
250g brašna
80ml pirinčanog olitalia ulja
pola kesice praška za pecivo
1 vanil šećer
0,25dcl Egnnog likera-Likera od jaja
1dcl mleka
kašika mlevenog keksa
Za dekoraciju ukrasne novogodišnje zvezdice, bademi...
Priprema:
Jaja penasto kulinarskom žicom umutiti sa šećerom, ja potom oddam u tu smesu Olitalia pirinčano ulje, mleko i liker.
Sa druge strane prosejem brašno, dodam keks i prašak za pecivo.
Pa potom sve sjedinim. Lagano.
Nikada ne koristim mikesr kada pravim mafine , nego samo kulinarsku žicu.
Smesu za mafine izlijem u korpice i to 2/3.
Pečem ih na 180C.
Gotove mafine dekorisem zvezdicama ili možete ih dekorisati šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар