Možda to i nije najbolje rešenje ali verovatno se vikendom osetim opuštenije i imam želju da kuvam i da jedem sve i svašta.
kako vi vikende preživljavate?.
(recept je sa bloga Nastini peksimeti)
POtrebno je:
500g brašna, možda će vam trebati malo više ali npr meni je bilo sasvim dovoljno
pola kocke od 20g kvasca
200ml vode-malo šećera
susama 50g
180ml ulja
U 200ml vode razmutiti kvasac i dodati malo šečera.
Kada zapeni, dodati u brašno i sa uljem zamesiti testo. Neka bude malo tvrđe.
Potom sam pleh obložila pek papirom, a "tetso čupkala" i pravila tanke glistice. Koje sam potom makazama sekla u cik cak, i ređala u pleh.
Možete i direktno seći u pleh.
kviki gric se peče na 200C 10 tak minuta zatim se izvadi iz rernee promeša i dobro osoli pa zatim ponovo dopeče do jedne lepe zlatne boje.
Odlične grickalice. Odavno se spremam da ih napravim ali nikako da stignem.
ОдговориИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиSta znaci pola kocke od 20g kvasca.Normalna kocka kvasca je 42 gr.Dali to onda znaci da se uzme 20g ili pola od 20g.?
ОдговориИзбриши20g kvasca
ИзбришиTo mi nije jasno koliko kvasca se uzima.Vi pisete pola kocke od 20g kvasca.Dali je to onda pola od cele kocke koja je normalno 42g ili pola od 20g
ОдговориИзбриши