Nešto poput male pite, priloga, može biti i sam obrok u vrelim letnjim danima. Ništa specijalno i posebno ali i previše ukusno.
Moram i da se pohvalim da svo povrće koje se nalazi u ovoj posudi je iz moje bašte, proizvedeno na organski način, i zaista verovali ili ne, ima nešto u tome posebnog, ne samo da je slaže nego vas i čini i posebnim i korisnim.
Sastojci su po želji:
1 plavi patlidžan
1 tikvica
paradajz
200g kozijeg sira
svež bosiljak
so
maslinovo ulje
jedna srednja vatrostalna posuda
Priprema:
Za početak povrće oprati i očistiti, ja nisam gulila tikvice i plavi patlidžan jer su bili mladi. Iseći na što je moguće tanje kolutove i posoliti.
Vatrostalnu posudu premazati uljem i ređati povrće. Možete kombinovati po želji.
Peći na 180C. Moje povrće je bilo mlado pa mi je trebalo nekih 30-tak minuta da fino omekša, pred sam kraj stavila sam od gore sir i svež bosiljak.
Brzo i ukusno, pravo letnje a bogami i jesenje jelo, na radost i uživanje svima, pogotovo sada kada vodimo račun , barem većina nas o tome šta unosimo u naš organizam.
Prekrasno !Sve boje jeseni a mogu misliti da je i ukus fantastičan!
ОдговориИзбриши