Odlične kuglice koje mogu da budu i predjelo a i dodatak dekorativne daske sa suhomesnatim posluženjem.
Retko kada sam ih pravila kao neki samostalni obrok, uvek je to bilo kao dodatak uz nešto, obzirom da od ove količine mesa, a I ako ih pravite neke srednje veličine, kuglica I nema nešto previse, te ukoliko planirate da ih pravite za Svečare ili neku veću grupu gostiju preporuka je da to bude dupla smesa.
Potrebno je:
500g kuvanog belog mesa-pilećeg, ćurčijeg
Jedna kuvana šargarepa
200g krem sira, najbolje domaćeg
4 kisela krastavca
1 kašika kisele pavlake
Struk praziluka-može i ne mora
1 kašika majoneza ili Putera
So, biber, peršun i susam za dekoraciju.
Priprema:
Sve sastojke iseckari na sitno a belo meso usitniti tačnije samleti ali ne previse.
Smesu dobro sjediniti I izmešati vodeći računa da je previse ne pritiskate da u njoj ne ubijete Boga -Oca, što bi moja baba kazla 😊
Oblikovati kuglice jednake veličine i uvaljati ih u susam.
Zbog fine neutralne arome odlične su uz kulen i šunku.
Veza kuvane zeleni?Ne razumem sta je to.
ОдговориИзбришиzelen za supu ili bilo sta drugo se prodaje u VEZI, Veza se sastoji od pastrnaka, par šargarepa i celera. Veza kuvane zelenei, znači da svo to povrže koje imateu veti skuvate kao za supu.
ОдговориИзбришиSta znači skuvati? Sipati u lonac vode i staviti sve sto je bilo u VEZI ZELENI, značui sargarepa, pastrnak i persun ili celer.
Obariti.
Malo sam to nezgodno napisala..u receptu
taj recept sam davnooooo nasla u nekom casopisu i sastavni je deo moje svecane trpeze. U jednoj stavki se samo razlikuju, ja kuglice omaszem krem sirom pa ond pospem rendanim tvrdim sirom. Ove kuglice vas nikada nece izneveriti a vasi gosti ce ih rado jesti.
ОдговориИзбриши