субота, 11. јануар 2014.

Ručak za 30 minuta-Piletina sa korn fleksom, Mekani jagnjeći kotleti, Slana torta od pbelog mesa i Tost torta


KARAKTERISTIKE
Osnova tiganja izrađena od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma
• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat Titanijum
• Ergonomski oblikovana ručka koja se odvaja
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Tiganj je pogodan za pečenje, prženje, grilovanje, kuvanje
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Lak za održavanje i korišćenje
• Pogodan za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik tiganja: 28 cm / 24 cm
• Visina tiganja: 5,5 cm / 5,0 cm
• Debljina zidova / dna: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: žuta, crvena
Piletina sa cornfleksom



Potrebno je:

celo pileće belo meso
jaja prezle
korn fleks
so i biber
ulje za prženje

Belo meso iseći na tanke šnicle, posoliti i pobiberiti pa potom izudarati maljem ai pažljivo.

Jaja umutiti i pripremiti prezlu kao i korn fleks koji će te usitniti.Šnicle stavljati u prezle pa u jaja pa u prezle a potom lagano u korn fleks.

Peči na ulju dok ne porumene.
Slana Tost Torta

Potrebno je: 1 tost hleb 2dcl pavlake 200ml majoneza 200ml kecapa 300g sitnog slanog sira 4 kisela krastavcica 200g trapista 200g sunkarice 200g kobasica suvih tanko isečenih 1pakovanje sira u listovima ili narendanog trapista Alimenta origano Priprema:
Ja tost redjam uzduzno,znaci svaka “kora” je napravljena od cetiri parceta tosta. Prvi sloj namazem pavlakom pomesanom sa sitnim sirom,poredjam preko toga sunkaricu tanko isecenu. Na sunkaricu dodam jos malo sira da bi “drzao”gornji sloj. Drugu koru namazem kecapom,narendam krastavcice,Preklopim sa trecim slojem.Namazem sa majonezom i narendam sira.Opet poredjam tost,pa namazem sa pavlakom i sirom ,stavim sir na listice i kobasice.Kod nas se taj sir zove “tost topi”,pakovanje sadrzi 6 kom.Stavim tri sira pa izmedju stavim kobasice,pa opet stavim tri sira. Preklopim tortu i pomesam ostatak majoneza sa pavlakom i sitnim sirom. Tortu premazem,narendam sira od gore i dodam malo origana! Moze se praviti i duplo.Tada je torta cetvrtasta. Kada se tanko sece bas je izdasna!
 Turbo Pećnica 21.veka
KARAKTERISTIKE
Osnovna zapremina 13 L , činija i poklopac su od armiranog termo-otpornog stakla
• Dodatna zapremina 5 L , inox obruč
• Podesivo vreme rada, max. 60 min.
• Temperaturni opseg 65oC – 250oC
• Brzo prenošenje toplote izduvavanjem vrelog vazduha oko namirnica
• Pripremanje namirnica: pečenje (bez masnoća), roštiljanje, kuvanje, kuvanje na pari, podgrevanje, odmrzavanje, sterilizacija
• Pripremanje namirnica na 2 nivoa
• Mogućnost vertikalnog odlaganja poklopca, držač za poklopac
• Mogućnost samočišćenja
• Velika ušteda el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 – 1400 W
Mekani jagnjeći kotleti
jagnjeći kotleti-najbolje od manjeg janjeta 3 glavice manjeg belog luka slanine-mesnate isečene na trake oko 200g voda ulje ruzmarin suv ili svež malo bosiljka so i biber po potrebi kotlete posoliti, dobro, poslažite u dublju šerpu pa preko njih poslažite beli luk-jedan čen, ili pola i slaninu. Slaninu još dodatno isecite na sitne kocke i čenove belog luka isecite tačnije prepolovite uzduž. Dodajte vode skoro da meso bude skroz u njoj i 1dcl ulja Poklopite. Stavite na laganu vatru da se kuva. U zavisnosti od veličine toliko će trajati i kuvanje. Obično oko2h.
Znači Turbo pećnicu najbolje stavite na 200Ci kuvajte , kao što sam rekla u zavisnosti od veličine i količine mesa možda će biti dovoljno i sat i po.
 Slana torta od belog mesa i milerama
Potrebno je:
500g belog mesa
senf
150g trapist sira
2dcl kisele pavlake
so
biber
Za pečenje mesa:
brašno
ulje

Priprema:
Belo meso iseći na tanke filete.
Posoliti, pobiberiti možete dodati i neki drugi začin po želji i maljem lagano izudarati i sa jedne i sa druge strane.
U tiganj za pečenje staviti 2dcl ulja i zagrejati.
Svaku šniclu možete malo premazati senfom, ne previše i uvrljati sa jedne i druge strane u brašno.
Peći šnicle, kratko sa jedne i druge strane.
Sir narendati i pomešati sa pavlakom
Redjati u vatrostalni sud.
Prvo par šnicli dole pa premazati smesom od sira i pavlake
Preko togaopet poredjati par šnicli.
Pa opet premazati smesu.
Umesto pavllake možete koristiti mileram ili dodati malo kajmaka itd.
I sve tako dok se sve ne utroši.
Od gore narendati sira i zapeći 5-10min na 200C.

1 коментар: