субота, 24. август 2013.

Kašasti sok od kruške

Sećate li se onih dana kada su bake leti obavezno pravile "Sirup" sokove od višanja, jabuka, kajsija i krušaka... I onda Vas po nekad iznenade jednim ovakvim "Kašastim Fructal" sokom..
Pokušajte i vi da g anapravite ništa nije teško...
Potrebno je:
5kg zrelih krušaka
600g šećera
1 limuna
1,5l vode
Jel primećujete da je sve potpuno prirodno i zdravo?
Prvo će te kruške oljuštiti i iseći što sitnije možete na kocke.
Staviće te ih u jednu veliku šerpu ili lonac.
Potom dodati vode i staviti da se sve lepo kuva.
Kada provri i kruške postanu mekane sve ispasirati ili sada modernije usitnititi u blenderu.
Zatim dodati šećer i iscediti limun, pa vratiti da se kuva još 5 minuta.
Tako ruće sipati u flaše biće oko 4 litre, i prekiti vruće flaše nekim stvarima tačnije ova radnja se zove "pretrpavanje" najbolje prekriti nekim manjim ćebetom.
Neko ovaj sok ostavlja za zimu ali mi smo ga odmah popili.


6 коментара:

  1. Bas je dobar, mama je nekada pravila te kasaste sokice, najvise smo voleli od jabuka i mesanog voca, recept se kasnije negde izgubio i volela bih da ponovo jednom isprobam... hvalaa puno na receptu!:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam kruške i sve s njima, tako da mi je ovaj sok pun pogodak. Još da imam kruške, napravila bih ga odmah!

    ОдговориИзбриши
  3. ¸.•°❤❤⊱彡

    Passei para uma visita.
    O suco natural é super delicioso.
    Bom domingo!
    Boa semana!
    Beijinhos do Brasil.
    ¸.•°❤❤⊱彡

    ОдговориИзбриши
  4. Obožavam sok od krušaka, ali na našu žalost nama veverice pojedu sve kruške pre nego što potpuno sazre.

    ОдговориИзбриши
  5. Pravi ukus djetinjstva; sok od kruski nisam pila cijelu vjecnost!

    ОдговориИзбриши
  6. Pogresno je kuvati tako voce jer gubi vitamine. Samleti u blenderu i onda sipati u oprane flase sa patent zatvaracima i u veliki dubok lonac poredjati, naliti vodom da prelije poklopce tek i onda da kljuca tako par min. i ostaviti da se ohlasi do sutra u tom loncu i, imate zdrav sok koji se nece kvariti sve dok ne otvorite lfasu i ako je ne popijte odmah.
    E sad, jos bolje je sveze voce u blenderu, ujutru pre dorucka, ja pravim, npr. sve sto imam stavim ,pa cak i spanac i blitvu, zelje kad imam dodam i to bar saku: 1 cvekla, 1,2 sargarepe, jabuka, kruska, banana, sok od pola crvenog grejpa (moze i zuti ali mi ne volimo, sok od 2,3 narandze, limun pola ili ceo,izmiksujem sa nekih 1/2 l vode i to se popije svakog jutra. Naravno, moze se staviti svako drugo voce, sto raznovrsnije to bolje. Juce sam bez jabuke i kruske dodala kivi i opet je super.
    Kako god, vazno je da obezbedite vitamine vec ujutru, a i tako decu koja ne jedu neko voce mozete prevariti da ga ipak nesvesno popiju u soku i, naravno, ume da bude jako gust, pa ak ose bune, iscedite narandzu posebno i pomesjate sa ovim sokom, ibce redje ili pak, iscedite sok od cvekle pre no sto ga pomesate sa ostalim vocem.
    Eto! Uzdravlje vam bio!

    ОдговориИзбриши