субота, 24. август 2013.

Čokoladna Torta sa šljivama ili Marijina torta

Znate da su šljive o čokolada najbolja kombinacija? Neznate? Pa onda obavezno probajte ovaj recept.
U fazonu blogovanja: ono kada vidiš od Gage Grne a ona vidi od Marije Palačinke....:)

Potrebno je:
150g brašna
1 kesice praška za pecivo
70g margarina
100g  čokolade za kuvanje
2 jaja
80g šećera
60ml ulja
10-tak šljiva
preliv od čokolade

Priprema:
Brašno i prašak za pecivo prosejati.
Čokoladu margarin i ulje rastopiti.
Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati rastopljenu čokoladu i brašno sa praškom z apecivo.
Okrugli pleh sa štipaljkom obložiti pek papirom.
Izliti smesu od čokolade i od gore poslagati šljive koje ste prethodno oprali i podelili na pola.
Šljive poslagati koricom prema dole.
Utisnuti ih.
Peći u pregrejanoj rerni na 180C.
Oko 30-40 minuta.
Gotov kolač-tortu preliti gotovim prelivom od čokolade.
Enjoy!!!

7 коментара:

  1. Jeee! Baš mi je drago da ti se svidela :* Izgleda predivno.

    ОдговориИзбриши
  2. Lele, ja sam sad iz sela opet donela šljive. Opet ima da je spremim. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Означила сам мнооого рецепата с Вашег блога, па лагано пролазимо кроз њих :) .

    Ја иначе волим мање слатко, али ово ни мени није било довољно слатко.
    Колач је испао и мало сув, хм.

    Ипак ћемо се држати оних кремастих тиквица (баш су данас биле за ручак, с варијацијом - сатараш уместо печурака :) ), те брзом питом с тиквицама.

    Једва чекам да стигнемо до мака, њам.
    Једино нас овде ограничава што свеж мак није доступан као у Војводини, ех...

    ОдговориИзбриши