уторак, 19. март 2013.

Torta Dunavski Talasi

Ovo je jedna prelepa torta, doduše malo izmenjena, nalik je kolaču Dunavski talasi ali mnogo leše izgleda.
Za koru je potrebno:

3 jaja
15 kašika šećera
15 kašika ulja
15 kašika brašna
15 kašika mleka
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Istući cvrst sneg od belanaca i postupno dodavati šećer,žumance ,ulje,mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo.Smesu podeliti na dva dela i u jedan dodati kakao,žutu smesu uliti u namašćen pleh ja sam stavila u okrugli pleh sa štipaljkom, i peći oko 10 minuta.Izvaditi iz rerne staviti višnje ili breskve i preliti smedjom biskvitnom smesom.
Voćni preliv:
Voće-višnje
3 kašike šećera
3 kašike ruma
Pola tečnosti iz kompota pomešati sa šećerom,preliti preko vrućeg kolača i ostaviti da se ohladi.
Krema:
5dcl mleka
2 pudinga od vanile
200g margarina
200g šećera
Puding skuvati u mleku i ohladiti.Dodati margarin izradjen sa šećerom,Kremom premazati koru..
Za odgore sam napravila jednu izmenu, osim standardne glazure od  čokolade poredjala sma prvo višnje po celoj površini a potom napravila od 1dcl slatke pavlake i 100g čokolade čokoladni preliv.
Tako što sam u jednu šerpicu ugrejala ali ne do ključanja slatku pavlaku i otopila čokoladu.
Mešala još na laganoj vatri par minuta a tada prelila višnje.
Služiti uz kašiku šlaga.



2 коментара:

  1. Ja imam nesto drugaciji recept, ali princip je isti - kod kuce ga svi volimo. Tvoj odlicno izgleda!

    ОдговориИзбриши
  2. Mmmmmm, sočno,kremasto, dobro rashlađena sigurno je osvježavajuća i ukusna !

    ОдговориИзбриши