Kako sam kandirala ili ti po srpski rečeno ušećerila koricu narandže.
Prvo prethodi jedan postupak pripreme same kore.
Koru dobro oprati sa vodom, soli i ja sam koristila malu mekanu četkicu za pranje voća.
Potom sam obzirom da sam narandžu sekla na četiri dela , stavile kore u sud i nalila vodom.
Kore sam u posudi držala tri dana, mada se preporučuje od 3-5 dana.
Kako bi se sve štetne materije iz kore izvukle napolje.
Vodu menjajte ujutru i uveče.
Zadnja faza se sastoji u ponovnom pranju i sečenju narandžine kore na kriške uzduž-kao na slici.
Potom sam ih stavila u šerpu sipala vode i kratko prokuvala, te vodu bacila a kore ocedila.
Ponovo sam kore stavila u šerpu dodala šećer i kuvala ih kao za slatko.
Kada se ukuvaju, znači nema tečnosti na veliku tepsiju sam posula kristal šećer i prosula korice te uvrljala u šećer.
Ostavila da se ohlade.
Mere su:
300g korica
200g šećera
plus kristal šećer za uvijanje.
Evo kako to izgleda u Lupo posudju tj tiganju u kojem vec dve godine kandiram narandžinu koricu i to bez da mi se napravi haos od tiganja- a tu mislim da mis esećer zalepi da ne mogu da ga operem odnosno da nastanu crne tačkice-
Isto kandiranje sam pokušala i sa višnjama iz kompota.
Doduše izbacila sam fazu ukuvavanja i držanja tri dana u vodi.
Mere su mi iste 300g višanja
200g šećera
Obožavam kandiranu koricu naranče!
ОдговориИзбришиWhу viewers stіll make uѕе of to reаd nеws ρаpers when in thiѕ tесhnologicаl world
ОдговориИзбришиthe whole thing is preѕented on net?
Revіew my wеb-site: pikavippi
Check out my web site ... pikavippi
fantazija!
ОдговориИзбриши