Zašto se Komisbrot najčešće jede i pravi za Božić?
Iz prostog razloga što se za Božić uvek prave kolači i torte, i uvek ama baš uvek ostanu belanca.
Kako ih ne bi bacale, bake su u kombinaciji sa suvim voćem pravile Komisbrot.
Belanca uvek izmerite, obično od 5 većih jaja imamo 200ml belanca.
To vam je osnovna mera.
Jer koliko belanaca toliko izmerite šećera i brašna.
Suvo voće po želji.
Ja sam dodala ušećerene višnje i narandžu 100g
100g badema
50g suvih smokava
Priprema:
Prvo sam ulupala vrlo čvrst šne od belanaca, dodala šećer pa opet miksala.
Dodala brašno.
Sve sjedinila mikserom i potom dodala iseckano suvo voće.
Duguljast pleh sam obložila pek papirom.
Rernu uključila na 200C.
Izlila smesu i pekla oko 30-35min.
Enjoy!!!
Divno pecivo - kolač. Baš sada, kad sam odlučila, da ne pravim više slatko. Još samo to...
ОдговориИзбришиOvo mi je omiljena poslastica, odlično !
ОдговориИзбришиZaista hvala za recepte - svi su predivni a Vama Vijvodanima kao da je svaki dan Bozic ! zaista vam je na visokom nivou svaki Vas recept ! Od srca hvala - tako i ja slicno kuham - sve cestitke !!!
ОдговориИзбришиja sam isti recept dobila od tetke pre 20 godina ,samo ga pravim u kuglofu, i ako predje kolicinu od 5 belanaca ,tada se dodaje malo putera ili ulja,kolko belanaca toliko secera i toliko brasna,i po zelji suvo grozdje ,seckani orah i naravno malo prokuvane 9 puta kore od narandje i iseckane.VRLO UKUSNO.
ОдговориИзбришиSjajan je samo jos fali topljeni puter jer je mnogo bolji ukus.. Naravno moze i bez.. Skskan kolac... Pozdrav vama Sneza
ОдговориИзбришиMolim vas koliko dodajete ulja ili putera?hvala vam
ОдговориИзбриши