субота, 1. септембар 2012.

Super Brze Kiflice

Imam utisak da kada sam bila mlađa da sam češće pravila kiflice i svakojaka druga peciva. 
U poslednje vreme em što sam počela da pazim na ishranu em nekako nikad da uhvatim nešto više vremena pa da mogu da se polako posvetim i samom procesu mešenja a bogami I razvijanja i oblikovanja testa.
Nedavno sam od jedne divne da je tako nazovem-prijateljice mog sajta Kuhinja Ravnice dobila recept za ove brze kiflice I iskreno veoma sam zadovoljna Samim učinkom i u kusom.



Potrebno je:
600g  brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
1dl ulja
1 kisela pavlaka čaša od 2dcl
1 kvasac od 20g razmućen u 2 dl toplog mleka




Priprema:

Zamesite testo od sastojaka gore navedenih.
Odmah zatim ga razvijte oklagijom u krug. Izrežite trouglove i zamotajte kiflice.
Možete ih napuniti po važoj želji.
Tepsiju obložite pek papirom. Poredjajte ih.
Sada uključite rernu da se zagreva.
Dok se rerne zagreva kiflice se odmaraju.
Premažite ih umućenim jajetom i pecite 15 minuta na 180C.



9 коментара:

  1. Pravila sam ih, odlicne su!

    ОдговориИзбриши
  2. Lepo i izgledaju :) Koliko ispadne komada sa ovom merom?

    ОдговориИзбриши
  3. Uistinu super brzo. Zato je ovaj recept idealan za trenutke kad se sjetiš "baš mi se jedu kiflice"

    ОдговориИзбриши
  4. Fenomenalne su Verice moja. Vidi se da su jako mekane, mirisne i fine!

    ОдговориИзбриши
  5. Lepo ti bas izgledaju,a svidjaju mi se sto su i brze.Vera,nisam ljubitelj suvog kvasca.Mogu ga zameniti sa svezim(20gr.)?

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo odlicno igleda i ja cesto mesim nesto a ovo na brzinu je idealno.

    ОдговориИзбриши
  7. Brze kiflice su uvijek dobro došle , ove mi odlično izgledaju !

    ОдговориИзбриши
  8. Taj Natašin burek je već legenda, a moj post o njemu donosi izuzetno veliku posetu jer su svi očigledno u potrazi za savršenim receptom.

    ОдговориИзбриши
  9. kiflice obožavam, ali u posljednje vrijeme gledam da nisu baš stalno
    isprobala sam neku sličnu verziju brzih kivlica i dobre, isprobat ću i ove tvoje

    ОдговориИзбриши