петак, 7. септембар 2012.

Šnicle sa Pikantnom salsom

Moram odmah priznati da sam ja ovo jelo napravila i nazvala po nekom mom nahodjenju.
Imala sam malo inspiracije tu i tamo na vašim blogovima, nekim stranim sajtovima i evo šta je od svega ispalo.

Potrebno je:
300g belog mesa isečenog na tanke šnicle
50g brašna
1dcl ulja
Pikantni prilog od povrća:
1 šargarepa
1 manja tikvica
1 crni luk
1 crvena paprika
1 srednji paradajz
malo ulja so, biber 1 mala kašikica ljute paprike
pola kašikice bosiljka
papir za pečenje

Priprema:
obložila sam tepsiju pek papirom.
Na nju sam iseckala povrće.
Posolila i pobiberila.
Stavila sam tepsiju sa povrćem u rernu da se peče na 200C.
Kada je povrće skoro bilo pečeno odnosno kada je počelo da pušta sok izvadila sam ga iz rerne.
Potom sam šnicle od belog mesa maljem malo izudarala sa jedne i druge strane.
Posolila.
Uvaljala u brašno i pekla kratko sa jedne i druge strane tek tek da dobiju malo zlatne boje.
Izvadila sam ih na papirni ubrus da se višak ulja upije.
Potom sa skoro već pečeno povrće stavila u tiganj.
Od gore sam stavila šnicle i sve sam na laganoj vatri dopekla.
Tako što sam lagano sa varjačom na šnicle stavljala povrće, mešala.
Kada je sve bilo pečeno prkrila sam sve jednim velikim poklopcem i ostavila tako 3-4 minuta.

4 коментара: