понедељак, 10. септембар 2012.

Topla salata od plavog patlidžana i sira

Salata koja ne samo da je za ljubitelje plavog patlidžana, nego i idealna i kao prilog uz meso a i kao jedan kompletni obrok.
Izbor povrća naravno može biti fakultativan, ali vam ja predlažem da kao osnovne uvek imate plave patlidžane, tost hleb i feta sir.


Potrebno je:
manji plavi patlidžan
jedna tikvica
 nekoliko domaćih paradajzova
kriške tost hleba
feta sir, origano, maslinovo ulje
svež peršun





Priprema:
Povrće operite, i isecite na veće kriške. Ja sam koristila povrće iz sopstvene bašte, koje je ne tretirano pa sam plavi patlidžan ostavila sa korom.
Pleh obložite papirom za pečenje, pa baš kao što vidite na fotografijama poslažite vašu kombinaciju.
Iz razloga da bi ste lakše vadili povrće a pošto i omekša najbolje je da ga ne isečete na previše sitno.
Povrće i hleb san pekla na 180C oko 10 min.
Vodite računa da hleb ne tostirate previše da vam ne zagori.
U veći sud sam ređala pečeno , malo ohlađeno povrće i to ne da ga mešam nego na dno plavi patlidžan, pa tikvice pa paradajz, dok sam tost još malo rukom usitnila i stavila od gore.
Posolite, dodajte origano, maslinovo ulje a na kraju usitnite feta sir od gore i dodajte iseckan svež peršun.
Prijatno.




8 коментара:

  1. Znam da si strastveni ljubitelj plavog patlidžana i da ćeš recept isprobati ako ti ne promakne. Ja ga već zaredom pravim treći put u duploj dozi. Vera, samo ispravi malu grešku u kucanju, tamo gde je med tebi stoji meso, da ne bude zablude kod onih koji čitaju.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala!Jeco ispravila..Ovih dana sam u nekoj velikoj guzvi, pa sam na brzinu kuckala...ispravila!

    ОдговориИзбриши
  3. Primjetila sam recept već kod Jelene, moram probati.

    ОдговориИзбриши
  4. I meni je ova salata privukla paznju. Ako mama ne napuni sve patlidzane povrcem (to sprema vec tri vikenda :)) mogla bih ju probati... :)

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo je sjajno, odmah ide na moju listu isprobavanja!!!

    ОдговориИзбриши