Salata koja ne samo da je za ljubitelje plavog patlidžana, nego i idealna i kao prilog uz meso a i kao jedan kompletni obrok.
Izbor povrća naravno može biti fakultativan, ali vam ja predlažem da kao osnovne uvek imate plave patlidžane, tost hleb i feta sir.
manji plavi patlidžan
jedna tikvica
nekoliko domaćih paradajzova
kriške tost hleba
feta sir, origano, maslinovo ulje
svež peršun
Priprema:
Povrće operite, i isecite na veće kriške. Ja sam koristila povrće iz sopstvene bašte, koje je ne tretirano pa sam plavi patlidžan ostavila sa korom.
Pleh obložite papirom za pečenje, pa baš kao što vidite na fotografijama poslažite vašu kombinaciju.
Iz razloga da bi ste lakše vadili povrće a pošto i omekša najbolje je da ga ne isečete na previše sitno.
Povrće i hleb san pekla na 180C oko 10 min.
Vodite računa da hleb ne tostirate previše da vam ne zagori.
U veći sud sam ređala pečeno , malo ohlađeno povrće i to ne da ga mešam nego na dno plavi patlidžan, pa tikvice pa paradajz, dok sam tost još malo rukom usitnila i stavila od gore.
Posolite, dodajte origano, maslinovo ulje a na kraju usitnite feta sir od gore i dodajte iseckan svež peršun.
Prijatno.
Predivno!
ОдговориИзбришиWow! jedva cekam da probam!
ОдговориИзбришиZnam da si strastveni ljubitelj plavog patlidžana i da ćeš recept isprobati ako ti ne promakne. Ja ga već zaredom pravim treći put u duploj dozi. Vera, samo ispravi malu grešku u kucanju, tamo gde je med tebi stoji meso, da ne bude zablude kod onih koji čitaju.
ОдговориИзбришиHvala!Jeco ispravila..Ovih dana sam u nekoj velikoj guzvi, pa sam na brzinu kuckala...ispravila!
ОдговориИзбришиPrimjetila sam recept već kod Jelene, moram probati.
ОдговориИзбришиI meni je ova salata privukla paznju. Ako mama ne napuni sve patlidzane povrcem (to sprema vec tri vikenda :)) mogla bih ju probati... :)
ОдговориИзбришиOvo je sjajno, odmah ide na moju listu isprobavanja!!!
ОдговориИзбришиodlična je, zar ne, i ja sam je odmah isprobala!
ОдговориИзбриши