субота, 18. август 2012.

Vrlo sočna piletina iz rerne

Veoma sočna piletina koja se vrlo lako sprema.
Tajna je u marinadi u kojoj će te ostaviti piletinu da odstoji preko noći.
Otkriću vam tajnu...čitajte dalje...
Za marinadu je potrebno:
3-4 kašike ulja
slatka aleva paprika-1 kašikica
1 kašikica soli
biber
Sve sjediniti i sa marinadom premazati meso. Najbolje je da kada se meso premaže odstoji preko noći ali nije neophodno. Može i par sati.
Za kompletno jelo je potrebno:
batakovi i nadbatakovi
krompir
2dcl vode
2dcl ulja
1dcl belog vina
so 
Veću tepsiju poredjati očišćene i isečene krompire. Možete dodati i luk, šargarepu..ja nekad dodam razno povrće.
Od gore poredjajte batakove koje ste marinirali.
Uspite vodu, ulje  i belo vino.
Krompir samo posolim.
Potom sve prekrijete aluminijskom folijom i pecite na 200C oko pola sata.
nakon toga skinite foliju i povećajte temperaturu.
Ja dodam i svežeg ruzmarina. dodajte ako volite taj jači začin.
Možete batakove okretati sa jedne strane na drugu da se sve lepo zapeče ali ja to ne radim.
Kada porumene poslužite uz nenku sezonsku salaticu!Enjoy!

Pogled u rernu

1 коментар:

  1. Čim je u pitanju marinada odmah znam da je dobro, jako volim taj dio u pripremi mesa. Isprobati ću i piletinu na ovaj način, obavezno sa dodatkom ruzmarina kojega jako volim ! Odličan ručak i super izgleda !

    ОдговориИзбриши