Na internetu danas možete naći mnoštvo recepata za domaći kečap. Dodaje se u njega svažta od gustina, cimeta, do lovora i senfa. Ovo je moj recept. sasvim lak, sasvim prirodan. Vi birajte odaberite po svom ukusu, kako će te ga vi ove godine napraviti.
Takodje želim da dodam da ga koristim uglavnom za pizzu. genijalan je!
-
Paradajz oprati i iseći na kriške.Neko ga samelje u multipraktiku. Ja volim ovako.Malo duže se kuva ali nekako tako bolje odredim kada je zaista kuvanPapriku takodje iseckam na sitne kocke.Luk sameljem u multipraktiku.Svo povrće stavim u šerpu i kuvam.Na laganoj vatri mešam .Ne non stop.Malo ostavim da krčka pa onda promešam..:)Kada je povrće omekšalo, praktično postalo tečnost, skinem sa šporeta i ostavim da se ohladi.Sada pošto nemam Rajber-spravu za pasiranje paradajza..ja ga pasiram kroz cedku.Ovako:Stavim malo paradajz au cedku i onda kašikom ga pritiskam da sva tečnost prodje iz njega kroz cedku u novu šerpu..Dosta sporo ide ali ja to ponavlja dva puta sa celom smešom.Lakše je se Rajberom za paradajz ako imate od koga nabavite.Sada tako fin iscedjen sok stavim u novu šerpu.Dodam samo bosiljak.Kuvam takodje na laganoj vatri do željene gustoće.Obično se tada smesa umanji duplo.Ovde je važno često mešati da ne bi zagorelo.Na kraju:Dodam:šećer, so, vinsko sirće i biber.Sipam u čiste posude i dobro hermetički zatvorim.Mnogo je bolje da pravite ovako po malo kečapa, ne duplu smesu, jer nema konzervansa, vinobrana pa ne može dugo da stoji.Kada kažem dugo mislim na 12 meseci.neko izlije i u plastične flaše pa zaledi. Ali ja nisam do sada to radila pa e mogu da preporučim.Enjoy!Pizza Time!
Domaći kečap nisam nikad radila, a kad čitam tvoj post, zvuči stvarno jednostavno
ОдговориИзбришиЗвучи одлично, а фотографије су дивне.
ОдговориИзбришиJako mi se svidja ovaj tvoj recept! pogotovo što nema konzervansa i sl.
ОдговориИзбришиI fotoprikaz je super!
Zaista jednostavan a tako fin ,boce držiš u frižideru ili samo na tamnom i hladnom mjestu ?
ОдговориИзбришиIzgleda mi super!
ОдговориИзбришиDivno Verice..vrijednice jedna!
ОдговориИзбришиMislim da ću isprobati ovaj recept.Zvuči i izgleda jako uvjerljivo.
ОдговориИзбришиPravo dobar!
ОдговориИзбришиnikad nisam na pizzu stavljala kečap ali ga obožavam na kumpirićima!!
ОдговориИзбришиkrasan recept!
fantastičan recept! ovakav domaći je stvarno najbolji
ОдговориИзбришиOvaj kečap izgleda predobro ! Nisam ga do sada radila, a sada baš imam želju napraviti ga barem malo , odličan recept i odlično objašnjeno.
ОдговориИзбришиnisam radila kečap, ali salsu i pizza sos često napravim, odličan recept u slikama
ОдговориИзбришиNisam ni znala da postoji domaći kečap. Receprt je odličan, onako po mom ukusu. Sigurno ću probati. Hvala!
ОдговориИзбришиJako dobar recept!!!
ОдговориИзбришиJa već godinama
ОдговориИзбришиslično stavljam kuvani paradaz, ako je dobro zatvoreno,flaše umotam starim pokrivačem.Posle24h ide ú ostavu.Neke sam upotrebila posle 2-3 godine,tó je recept moje majke.