Nakon što sam probala Pohovane Tikvice iz rerne, skupila sam hrabrost da probam i piletinu pohovanu iz rerne.
Ovo da tako nazovem pohovanje i nije pohovanje jer se ne koriste jaja.
1 pileće belo meso
prezle
100g margarina
so i vegeta
Vrlo je važno belo meso tanko iseći.
Potom ga osoliti i dodati začin po želji.
Margarin otopiti na laganoj vatri.
Belo meso-šnicle prvo umakati u otopljeni margarin pa u prezle.
Redjala sam ih u vatrostalni sud koji sam onako lagano premazala uljem.
Rernu sam pregrejala i pekla meso na 200C.
Već nakon 15-20 minuta meso je gotovo.
Isprobala moji se oduševili samo ima mlo razlike ja pomešam senf i pavlaku meso posolim malo bibera ipremažem sa pavlakom i senfom i da odstoje barem dva sata kao marinada.Na tepsiju stavim peci pek papir meso uvaljam u prezle i složim na tepsiju poprskam uljem i pečem na 200 stepeni 15 min na jednoj strani i 15 min na drugoj strani...
ОдговориИзбришиHvala Jana, i tako ću praviti. Zvuči odlično!!!
ОдговориИзбришиJa u zadnje vreme, zbog vrućine a i zbog zdravijeg načina pripreme, sve manje pohujem i pržim na ulju, većinom pečem u rerni. Tako sam pripremala i tikvice
ОдговориИзбришиhttp://zorinirecepti.blogspot.com/2012/08/pljeskavice-od-tikvica-pecene-u-rerni.html
Ovo moram probati :)
ОдговориИзбришиNjam, njam. Zamisljam samo kako taj buter daje aromu, prste da polizes :)
ОдговориИзбришиI ja sam odavno prestala sa prženjem i sve pečem u rerni. Recimo ribu pohovanu ali sve stavim u pleh, prelijem sa malo maslinovog ulja svako parče i zapečem. Čak i pomfrit pečem u rerni a za to je najbolji onaj zamrznuti. Ne otapam ga već samo prelijem sa malo maslinovog ulja i stavim u zagrejanu rernu i začas imate pomfrit koji nije mastan i nema nikakve razlike u odnosu na onaj koji pržite. Samo pod obavezno koristim peki papir na koji složim namirnice. To su i pljeskavice, ćevapi, razni uštipci ma bukvalno sve.
ОдговориИзбриши