Ova letnja pogača po sastojcima je veoma skromna, a punjenje je u originalu sa sirom i mirodjijom.
Od testa se napravi prsten pa se u tako pečenu pogaču u unutar prstena stave sveži krastavci, paradajz..paprika...
Potrebno je:
500g Danubius brašna
1 kašikica soli
malo šećera
4dcl vode
10g kvasca
Punjenje:
200ml kečapa
200g trapista
200g šunkarice isečene na listove
origano
Za od gore:
1 krastavac,paradajz..
Priprema:
Od sastojaka za testo zamesiti meko testo.
Ostaviti da da odmori barem 1h.
Potom pobrašnjaviti sto za rad i testo premesiti.
Razviti oklagijom na debljinu od 1cm.
Premazati kečapom, poredjati šunkaricu, staviti sir i origano.
Urolati.
Spojiti krajeve da se dobije prstenast oblik.
Potom oštrim nožem praviti razreze na širinu od 3cm.
Ne do kraja jer će tada pogača izgubiti oblik-Foto prikaz.
Jako volim okus pizze u raznim varijacijama.
ОдговориИзбришиOdlična je :)
ОдговориИзбришиLepa ideja i fino za grickanje u ove tople dane, zanimljiv je nacin pripreme i izgleda vrlo dekorativno.:)) p.s. svidja mi se i novo zaglavlje na blogu.:))
ОдговориИзбришиKrasno izgleda!
ОдговориИзбришиjako fino, i oblik je baš dekorativan
ОдговориИзбриши