Ne bih ovde sada nešto davila sa pisanjem, već ću samo napisati recept. Ovo je jedan kompletni letnji lagani ručak u kojem osim povrća ima i belog mesa. Znači svi izvori za vitaminima će biti zadovoljeni.
Potrebno je:
500g belog mesa
so
malo brašna
ulje za prženje
Sos od šampinjona:
potrebno je:
1kg šampinjona
2 glavice crnog luka
2 kašike brašna
1 kašikica aleve slatke paprike
soli
malo bibera
2,5dcl sosa od paradajza-tomatina ili domaćeg paradajza
3čena belog luka
Priprema:
Prvo pripremite sos od šampinjona: Izrendati crni luk n akrupne rende i na malo ulja ga popržiti.Ostaviti ga sa strane. Šampinjone oprati ii iseći na srednje komade uzduž pa ih staviti u sud sa lukom i dinstati ih da omekšaju.
Dodati alevu papriku, so i biber.
Prilikom dinjstanja polako dodavati sok od paradajza.
Pred sam kraj dodati beli luk koji ste usitnili na "gnječilici".
Dve kašike brašna u šoljici za crnu kafu izmešati sa vodom i sipati u sos te još malo mešati dok ne zgusne.
Belo meso isecite na tanke šnicle. Posolite ih i maljem izlupajte lagano sa jedne i druge strane.
Potom ih sa jedne i druge strane uvaljajte u brašno i pecite tek tek na ulju da malo porumene.
Potrebno je:
2 mlade tikvice
so
brašno, prezle za pohovanje
3 jajeta
pleh koji ste obložili pek papirom.
Priprema:
Tikvice iseći na kolutove, posoliti.
Jaja umutiti viljuškom ili žicom.
Potom tikvice uvaljati prvo u brašno pa u jaja pa u prezle i redjati u pleh.
Možete od gore svake tikvice staviti kap dve ulja.
Peči na 170C.
Kada se jedna strana ispeče-bude fino rumena okrenuti na drugu.
Prijatno!!!!
Belo meso u sosu od šampinjona
500g belog mesa
so
malo brašna
ulje za prženje
Sos od šampinjona:
potrebno je:
1kg šampinjona
2 glavice crnog luka
2 kašike brašna
1 kašikica aleve slatke paprike
soli
malo bibera
2,5dcl sosa od paradajza-tomatina ili domaćeg paradajza
3čena belog luka
Priprema:
Prvo pripremite sos od šampinjona: Izrendati crni luk n akrupne rende i na malo ulja ga popržiti.Ostaviti ga sa strane. Šampinjone oprati ii iseći na srednje komade uzduž pa ih staviti u sud sa lukom i dinstati ih da omekšaju.
Dodati alevu papriku, so i biber.
Prilikom dinjstanja polako dodavati sok od paradajza.
Pred sam kraj dodati beli luk koji ste usitnili na "gnječilici".
Dve kašike brašna u šoljici za crnu kafu izmešati sa vodom i sipati u sos te još malo mešati dok ne zgusne.
Belo meso isecite na tanke šnicle. Posolite ih i maljem izlupajte lagano sa jedne i druge strane.
Potom ih sa jedne i druge strane uvaljajte u brašno i pecite tek tek na ulju da malo porumene.
Pohovane tikvice iz rerne
Tikvice na ovaj način je vrlo, vrlo lako prpremiti. I u opšte nisu masne već su krckave i vrlo ukusne, a sama priprema ne zahteva puno vremena.
Potrebno je:
2 mlade tikvice
so
brašno, prezle za pohovanje
3 jajeta
pleh koji ste obložili pek papirom.
Priprema:
Tikvice iseći na kolutove, posoliti.
Jaja umutiti viljuškom ili žicom.
Potom tikvice uvaljati prvo u brašno pa u jaja pa u prezle i redjati u pleh.
Možete od gore svake tikvice staviti kap dve ulja.
Peči na 170C.
Kada se jedna strana ispeče-bude fino rumena okrenuti na drugu.
Prijatno!!!!
Imaš pravo, odličan, kompletan recept. Posebno mi se sviđaju ovako "pohane" tikvice i to bilježim. Nikada ih ne poham zbog silnog ulja, a ovo je odlična ideja - sutra ću ih i ja pripremiti ovako uz pečenog piceka:)
ОдговориИзбришиove tikvice! kakva ideja!!! odmah spremam za veceru! hvala Ti
ОдговориИзбришиsuper sutra pravim...hvala za rp...
ОдговориИзбришиPravi ljetni ručak, sviđa mi se!
ОдговориИзбришиkrasan ručak, i ja ponekad pečem tikvice u pećnici
ОдговориИзбришиsve odlično, a tikvice ću si danas napraviti da si sutra ponesem na posao, baš mi se dopadaju ovako pohane
ОдговориИзбришиOdlican recept, upravo ga pripremam :-)
ОдговориИзбришиOvo divno izgleda, obavezno moram probati.
ОдговориИзбриши