среда, 27. јун 2012.

Novosadska Pasta-Testenina

Leti se i jede testenina češće a zimi samo subotom 😊
Već godinama biram proizvođače čiju ću testeninu koristiti jer me strašno nerviraju one jeftine varijante koje nakon kuvanja gube i oblik i svojstvo.
Nedavno sam ni sama ne znam zašto zavolela „al dente“ pripremu i sada u većini slučajeva meni se jedino sviđa kad je pripremim dok ukućani komentarišu:
-ala je tvrda!
Ovu Pastu sam nazvala Novosadska, pre svega jer su sastojci i više nego domaći.


Potrebno je:
500g fusile sam koristila
200g domaće šunke 
200g kačkavalja
200g sitnog sira
2dcl kisele pavlake
1-2 grančice svežeg bosiljka





Priprema:
Prvo sam šunkicu iseckala na sitne kockice a potom sam je prebacila u  činiju i dodala  sitni sir, i izrendani  kačkavalj, s tim da sam jedan deo  sira kačkavalja, manji naravno ostavila za posipanje testenine od gore, te na kraju u činiju  dodala i pavlaku. Sve sjedinite varjačom.
Skuvala sam testo.
Potom sam ga iscedila i prelila kratko  hladnom vodom.
Pomešala sa šunkom, pavlakom i sirom.
Preručila u vatrostalan sud , posula kačkavaljem i zapekla na 200C oko 10-15 minuta.
Ukrasila sam svežim bosiljkom koji nije samo dekoracija već se može i pojesti.
Prijatno!

12 коментара:

  1. i ja obožavam tjesteninu u raznim kombinacijama, baš je krasno ovo jelo

    ОдговориИзбриши
  2. Meni se mekad "omakne" pa kupim zista kvalitetnu tjesteninu, ali baš uvjek zaboravim koja je to kad idem slijedeći put u kupovinu. Ne znam ima li kod nas Danubius tjestenine, moram pogledati, ovo je svakako korisna informacija.

    ОдговориИзбриши
  3. obozavam testeninu sa sirom . A jos uz dodatak bosiljka i prsute... Mmmm, dvian rucak

    ОдговориИзбриши
  4. Volim testeninu sa sirom u raznim kombinacijama. Sa dodatkom mesa ili povrca se dobije bas ukusan rucak... :)

    ОдговориИзбриши
  5. Što se tjestenine tiče, tu sam uvijek za. baš je fino ovo!

    ОдговориИзбриши
  6. Obozavam testeninu. Pripremam je na slican nacin, ali sa manjom kolicinom sira. Ova tvoja odlicno izgleda, moracu da je isprobam i tako:)

    ОдговориИзбриши
  7. Tjestenina mi uvijek prija, a ljeti posebno jer se uz malo kombiniranja dobije jednostavno i ukusno jelo. Ova tvoja tjestenina mi se jako sviđa !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, i ja leti najčešće pravim testeninu sa povrćem, mada je ona odlična kao brzi ručak uvek

      Избриши
  8. Kad se potopi i hladnu vodu opet ih procedis jel tako?

    ОдговориИзбриши