Leti se i jede testenina češće a zimi samo subotom 😊
Već godinama biram proizvođače čiju ću testeninu koristiti jer me strašno nerviraju one jeftine varijante koje nakon kuvanja gube i oblik i svojstvo.
Nedavno sam ni sama ne znam zašto zavolela „al dente“ pripremu i sada u većini slučajeva meni se jedino sviđa kad je pripremim dok ukućani komentarišu:
-ala je tvrda!
Ovu Pastu sam nazvala Novosadska, pre svega jer su sastojci i više nego domaći.
Potrebno je:
500g fusile sam koristila
200g domaće šunke
200g kačkavalja
200g sitnog sira
2dcl kisele pavlake
1-2 grančice svežeg bosiljka
Priprema:
Prvo sam šunkicu iseckala na sitne kockice a potom sam je prebacila u činiju i dodala sitni sir, i izrendani kačkavalj, s tim da sam jedan deo sira kačkavalja, manji naravno ostavila za posipanje testenine od gore, te na kraju u činiju dodala i pavlaku. Sve sjedinite varjačom.
Skuvala sam testo.
Potom sam ga iscedila i prelila kratko hladnom vodom.
Pomešala sa šunkom, pavlakom i sirom.
Preručila u vatrostalan sud , posula kačkavaljem i zapekla na 200C oko 10-15 minuta.
Ukrasila sam svežim bosiljkom koji nije samo dekoracija već se može i pojesti.
Prijatno!
i ja obožavam tjesteninu u raznim kombinacijama, baš je krasno ovo jelo
ОдговориИзбришиMeni se mekad "omakne" pa kupim zista kvalitetnu tjesteninu, ali baš uvjek zaboravim koja je to kad idem slijedeći put u kupovinu. Ne znam ima li kod nas Danubius tjestenine, moram pogledati, ovo je svakako korisna informacija.
ОдговориИзбришиobozavam testeninu sa sirom . A jos uz dodatak bosiljka i prsute... Mmmm, dvian rucak
ОдговориИзбришиVolim testeninu sa sirom u raznim kombinacijama. Sa dodatkom mesa ili povrca se dobije bas ukusan rucak... :)
ОдговориИзбришиŠto se tjestenine tiče, tu sam uvijek za. baš je fino ovo!
ОдговориИзбришиObozavam testeninu. Pripremam je na slican nacin, ali sa manjom kolicinom sira. Ova tvoja odlicno izgleda, moracu da je isprobam i tako:)
ОдговориИзбришиFini ručak!
ОдговориИзбришиOdličan ručak :)
ОдговориИзбришиTjestenina mi uvijek prija, a ljeti posebno jer se uz malo kombiniranja dobije jednostavno i ukusno jelo. Ova tvoja tjestenina mi se jako sviđa !
ОдговориИзбришиDa, i ja leti najčešće pravim testeninu sa povrćem, mada je ona odlična kao brzi ručak uvek
ИзбришиKad se potopi i hladnu vodu opet ih procedis jel tako?
ОдговориИзбришиDa, naravno. Tako će se izbeći i da se slepe
Избриши