уторак, 20. март 2012.

Posne Krofne

Iako ne postim Uskršnji post ove godine, rešila sam ipak da napravim ove krofne, prosto iz radoznalosti.
Ukusne su i rekla bih skoro i da nema neke razlike u odnosu na one "mrsne"


Potrebno je
Za testo:
400g brašna
250ml mlake vode
10g svešeg kvasca
4 kašike šećera
1 šoljica ulja

Za prženje:
ulje

Od ovih sastojaka zamesite testo.
Prekrijte krpom sud sa testom i ostavite ga  barem 1h, da se odmori.

Kada testo nadože razviti ga oklagijomna 2cm.
Potom kalupom za krofne ili manjom čašom-ja sam uzela tu varijantu u obzir nekako su mi lepše mini.
Vaditi krofne.

Ostavim ih uvek pre pečenja nekoh 10 minuta na pobrašnjavljenoj površini da odstoje- to mi je nekako nepisano pravilo za krofne.
Kada se ulje ugreje u šerpi za pečenje krofni, ja uvek smanjim za nijansu temperaturuu i pečem.
Vaditi ih na kuhinjski ubrus da se ocede.
Posuti ilii uvaljati ih prah šećerom.

8 коментара:

  1. Vidim ja da netko posti samo s vremena na vrijeme, a netko ne mrsi nikada:) Naime, ne mogu dokučiti zašto su ove krafne posne s obzirom da ih mi ovdje uvijek tako radimo. Možda ih inače pečeš u masti, pa zato? Kako bilo, divne su.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja stavim u testo jaja i mleko, a kada je post onda to nemoze..>)

    ОдговориИзбриши
  3. Predobro izgledaju, i u ovoj posnoj verziji kao i u onoj gdje idu jaja i mlijeko vjerujem da su jako ukusne !

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман23. март 2012. 02:01

    ni ja ne postim, ali s vremena na vrijeme napravim neka posna jela ili kolače
    vjerujem da se ove krafnice na razlikuju mnogo i možda neki ne bi ni primjetili razliku da im se ne kaže

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман4. март 2016. 16:19

    Miše dopaga




    Mi se dopaga
    Receptot.

    ОдговориИзбриши
  6. Bad su super lepe i ukusne ja ih pravila hvala ti na ovako lepom receptu

    ОдговориИзбриши