Bilo da je leto i sparina ili zima, čorbice su uvek idealne za pojesti.
Ovo su dve odlične čorbice, inače toplo preporučujem čorbicu od paradajza i hladnu, pogotovo leti.I čorbu od šargarepe koja je više kremasta ali fantastično pikantna!
Ovo su dve odlične čorbice, inače toplo preporučujem čorbicu od paradajza i hladnu, pogotovo leti.I čorbu od šargarepe koja je više kremasta ali fantastično pikantna!
Krem čorba od paradajza
1l soka od paradajza
½ celera
200mil vode
1 kasikica bosiljka
4 kasike maslinovo ulje
1 ljuta papricica
1 kasika vegete
Oko 100gr pirinča
Priprema:
Celer obariti pa ga sitno iseckati. Paradajz sok pomešati sa celerom, papričicom, bosiljkom, maslinovim uljem I začinom.
Sve dobro promešati I kuvati.
Posebno obariti pirinač.
Potrebno je:
2 kašike ulja
1 glavica crnog luka
2 velike kašike ulja
1 glavica luka
1 čen belog luka
1l supe-temeljca ili 1 litar vode začinjen sa 4 kašike koncentrata za supe
5 velikih šargarepa
80g pirinča
Priprema:
U veću šerpu staviti i zagrejati ulje.
Dodati sitno iseckan beli luk i crni luk i kratko dinstati.
- Kada voda proključa kuvati još 30-tak minuta.Potom je malo ohladiti i sve izmiksati u blenderu.Služiti sa iseckanim kiselim krastavčićima i toplu.
Divne su ti čorbice. Ja ih obožavam.
ОдговориИзбришиJuhe su odlične, a kao ljubitelj mrkve biram baš tu koju ću prvu isprobati !
ОдговориИзбришиJuhu od pumidora obožavam, a ovu od mrkve nisam nikad probala
ОдговориИзбришиobje su krasne, a boje su im stvarno neodoljive :)
ОдговориИзбришиVolim ovakve guste brzo&fino juhe i sama ih često radim. Izgledaju divno, tako živih boja! U paradajz juhu stavim risini tjesteninu umjesto baš riže:))
ОдговориИзбришиProcitala sam sve komentare i u nijednom nema primedbe da recept za corbu od sargarepe nije kompletan. Ja mogu a vidim samo deo pod rednim brojem 1, i nista dalje od toga. Volela bih da, ukoliko moze, se objavi kompletan recept.
ОдговориИзбришиHvala puno!