недеља, 27. фебруар 2011.

Good Morning Bread/Dobar Jutarnji Hleb

Nisam mislila da ću učestvovati ovaj mesec u Kuvarigricama,jer mi se predlozi za isprobavanje recepata nisu uklopili u moj mesečni meni.

Onda kada sam na wiget videla da je izabran Dobar Jutarnji Kruh, bila sam ubedjena milion posto da nema šanse da ga napravim.

E onda ide onaj deo kada sam odlučila da vidim i recept i shvatila da bi ipak bilo super isprobati ga.

Jer već sam milion puta pisala da hleb jako malo jedemo...ali ovo nije "običan " hleb....:)

Odmah me je privukla odlična fotografija i ogroman broj komentara većinom đena koje imaju neki svoj način ishrane,koji ja još nisam "shvatila" i bas se ne razumem.

Prvo sam nabavila semenke i to:

laneno seme 100g

suncukretovo seme-pečeno 120g

badem koji sam iseckala 125g

kokosovo brasno 60g



100 g maslaca
2 - 3 jjelovne kašika mekinja
1 dl vode
4 jaja
morske soli jedna mala kašikica
malo cimeta


Priprema:

Rernu zagrejte na 180C

U mlinu usitnite bademe,seme lanai semenke suncokreta.

Dodajte u maslac i mekinje koje ste ostavili sa malo vode oko 5 min da nabubre.

Zamesite testo mikserom i dodajte jos jednu saku semenki suncokreta.

Oblikujte "hlebić-pogaču"

Pecite oko 40-45 minn na 180C.

Zaključak: Prilikom pečenja iz testa mi se "izlivao" margarin, pa kako bas nemam nekog prevelikog iskustva u ovoj vrsti peciva,mislim da bi bilo ok staviti manje margarina.

Prijatno sam iznenadjena ukusom ovog hleba -prelep je!

Pojeli smo ga sa maslacem i medom i zaista sam zadovoljna ovim receptom.

Koji je ugledao svetlost dana u mom postu 15 dana ranije u polu obradjenoj fazi...:)

14 коментара:

  1. Kruh izgleda fenomenalno! Divno za dorucak...

    ОдговориИзбриши
  2. Jao Vera, da li verujes da sam tek ovog momenta ukapirala da pises dva bloga?! Pa to je strasno koliko sam pogubljena :)) ...ali, mogu ti reci da sam odusevljena ovim saznanjem, i ovaj blog je fantastican! Ocigledno nisam pazljiv citalac, pa mi oprosti :)

    Odlicno ti je ispao hlebic! Ova slicica sa puterom bas tera vodu na usta, narocito ako znas kakvog je ukusa hleb.
    Malo sam drugacije obradila sastojke, ali u sustini to je sve na kraju isto. Odusevljena sam ovim "hlebom"

    ОдговориИзбриши
  3. Vera ,fenomenalno izgleda:))I ja sam ga bezecovala ,ali nikako da stignem da ga napravim!

    ОдговориИзбриши
  4. Kruh sam probala i meni se sviđa. Ovaj tvoj je isto tako dobar a slike su ti čarobne. I čini mi se imaš novi predložak, nova haljinica za tvoj blog!

    ОдговориИзбриши
  5. Odlično ti je ispao kruh i baš mi je drago da se i tebi sviđa. Što se margarina ili maslaca tiče ja sam ga osmah smanjila na pola i bilo je taman , nije mi se ništa razlilo i sasvim ga je dovoljno u kruhu.
    Jako je lijepa slika šnite kruha sa maslacem.

    ОдговориИзбриши
  6. Već rekoh, ne oduševljavaju me ovakve stvari, tako da i nisam učestvovala. Drago mi je da se vama dopao i da ti je super ispao, što se i vidi na fotkama.

    ОдговориИзбриши
  7. I kod tebe lijep i meni je curio maslac van ali valjda tako treba iako bi ja svakako smanjila
    količinu.

    ОдговориИзбриши
  8. Bas ti je lep, vrlo zanimljivo izgleda i tako tanji...
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  9. Divan je, slikice predivne..I znam da si ga objavila puno ranije, pa je nestao, pa sam baš gledala ponovno jučer i nije mi bilo baš jasno što je s tvojim kruhom..Čudno je malo to na blogeru, napišeš post i samo ga pospremiš (ne i objaviš) a on se ipak nađe na nadzornoj ploči i svi ga mogu vidjeti..Ne sviđa mi se to baš, nešto opet s blogerom ne radi kako treba....

    ОдговориИзбриши