четвртак, 30. децембар 2010.

Snickerdoodles

Pomalo smesnog i bleskastog naziva, Američki keksi, onako tipični za njihove domaćice, sa receptom by Dajana-Somwere in my kitchen-

Videla sam da ih ima raznih ,tačnije sa čokoladom sa suvim voćem,u suštini ni neznam kako bi trebao da izgleda original, a ovi sa cimetom mi nekako izgledaju bas tako.


Znači bez filozofije.

Pomesaj, zamesaj peci!

Inače na raznim food blog stranicama možete naći milion i jedan recept, ali ja sam se odlučila za ovaj, jer sam još ranijih puta radila kekse od Dajane i uvek su bili odlični recepti, odnosno i ja sam bila zadovoljna tako da mi ulivaju sigurnost u pripremi i uspesnom finišu..

Takodje želim da vam poželim sve najbolje u NOVOJ 2011!!!

Puno Zdravlja pre svega,jer sreća i uspeh u poslu su zaista ne samo za mene već i za sve normalne ljude nesto sporedno.

Potrebno je:


250 g brašna
1/2 kašikice sode bikarbone

prstohvat soli
prstohvat naribanog muškatnog oraščića
115 g maslaca (sobne temperature)
170 g šećera
1 jaje
1 žumanjak
1 kesica vanil šećeraje
malo naribane kore limuna
2 kašikice mlevenog cimeta
2 kašike prah šećera

Priprema:

Prosejte suve sastojke i začine.

Penasto umutite maslac sa šećerom.

Dodajte jaje pa šumance.

Opet dobro umutiti.

Dodati extrakt vanile i naribanu koricu limuna.

Dodajte suve sastojke.

Zamesite testo.

Ja uvek kada radim kolasče ovako testo ostavim u friz na bar sat dva.


Zagrejte rernu na 180°C. Obložite dva pleha papirom za pečenje.
Od testa oblikujte kuglice veličine oraha.

U jednu posudu dobro pomesajte cimet i šećer.

Uvaljajte kuglice a potom ih redjajte na pleh.

Pecite oko 12 min,tačnije dok ne vidite da ivica keksa tamne.

11 коментара:

  1. Bas si me usrecila, ja nikako jos da ga stavim na blog.
    Amerikanci imaju neku vrstu slabosti prema ovim keksima, i istina je ima puno recepata na netu, ja sam svoj nasla u jednoj izvrsnoj knjizi, a usporedila sam ga i s nekoliko za koje su na netu tvrdili da su najbolji snickerdoodles, pa mogu reci da je prilicno vjerna verzija.
    Moja mini primjedba je samo da su dosta slatki, ali obozavam ih sto su jednostavni i zbog mirisa cimeta.
    Sve najbolje i tebi u Novoj godini.

    ОдговориИзбриши
  2. Volim jednostavne a dobre stvari, još k tomu kada tako lijepo mirišu:)) Izvrsno. I tebi svako dobro u Novoj godini!

    ОдговориИзбриши
  3. Čula sam za njih, nisam nikad pravila, ali izgledaju sušer za grickanje! Draga moja, sve najbolje tebi i tvojoj obitelji u novoj 2011. godini! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Čula sam za njih, nisam nikad pravila, ali izgledaju sušer za grickanje! Draga moja, sve najbolje tebi i tvojoj obitelji u novoj 2011. godini! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Sretan Nova godina tebi i tvojoj obitelji!

    Keksići izgledaju jako lijepo i ukusno. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Sve najbolje u Novoj 2011.godini tebi i tvojoj obitelji!

    Keksići djeluju jako fino

    ОдговориИзбриши
  7. Happy New Year ♥
    Moltissimi Auguri
    per uno splendido 2011

    ОдговориИзбриши
  8. Bas su mi zanimljivi ovi keksici, vidjela sam ih i na blogu smitten kitchen, tvoji izgledaju odlicno! jedino sto ne bih rekla da su bas tipicni za americke kucanice - one naime cesto peku svakakve kekse ali ne bi nikako rekla da su ovi medju popularnijima. znam da su popularni u Kanadi, a od Amerike New England odakle mozda i potjecu, ali jos vjerovatnije iz Njemacke ili Nizozemske. Mozda si mislila na sugar cookies, oni su tipicno americki.

    ОдговориИзбриши