петак, 23. јул 2010.

Brza Pita od Tikvica

Odlična pita prava letnja a posebno brza za pripremu, nešto poput razlevka, mućenice koje su pravile naše bake.

Narendane tikvice, a koristila sam zelene cukine, daju posebnu mekoću a malo sam ovog puta u odnosu nan eke stare prošle dane kada je moja baka ovu pitu pravila klot-obogatila domaćom pečenicom iseckanom na sitne kocke i feta sirom.

 


Ukoliko će te  i vi da obogatite ovu pitu nekih domaćim suhomesnatim proizvodom ili sirom a koji je slan, nema potrebe da dodajte so u samo testo.

Potrebno je:

2 manje tikvice

4 jaja

4dcl mleka

10 jelovnih-punih kašika brasna

pola kašikice sode bikarbone

so po ukusu

ili dodati feta sira i iseckane pršute




Priprema:

Tikvice narendati, onako sa korom, na trenicu, krupno kao kada rendate jabuke, ako su mlade I iz domaće bašće, a ako nisu ogulite ih.

U sud stavite jaja, mleko, brasno, sodu bikarbonu, so i narendane tikvice.

Sve lepo sjedinite, ja preporučujem većom kulinarskom žicom ili varjačom. Izlijte na pomašćen pleh ili pak papir.

Pekla sam na 180C




2 коментара:

  1. kod mene bi to bila zlevka, sa tikvicama se nisam sjetila da napravim, biti će ovih dana po ovom receptu

    ОдговориИзбриши
  2. Jako fino! Baš imam tikvica koje trebam potrošiti, tako da receptić bilježim...:)

    ОдговориИзбриши