Krenula sam u istrazivanje,sjajnog bloga Tand T,iskreno još prosli mesec,sada samo nastavljam,a kojim sam tempom krenula sigurno ću ga i istrazivati i u sledećem mesecu.
Prvo sam htela da isprobam jedan "kruščić" Rimske kuhinje,ali sam potom videla njen Hleb od oraha,i kako ja volim focaccu,odmah sam ga prebacila u slanu verziju,s tim sto nisam nista menjala,sem sto sam radila pola mere u odnosu na recept.Znači potrebno je:
150g integralnog brašna
75 g oraha
150 g brašna za dizano testo
1dcl mleka
pola kvasca
pola kašike belog bibera
1dcl maslinovog ulja
1,5 dcl mlake vode
Prvo sam htela da isprobam jedan "kruščić" Rimske kuhinje,ali sam potom videla njen Hleb od oraha,i kako ja volim focaccu,odmah sam ga prebacila u slanu verziju,s tim sto nisam nista menjala,sem sto sam radila pola mere u odnosu na recept.Znači potrebno je:
150g integralnog brašna
75 g oraha
150 g brašna za dizano testo
1dcl mleka
pola kvasca
pola kašike belog bibera
1dcl maslinovog ulja
1,5 dcl mlake vode
malo šećera
1 kašika soli
krupna morska so.
Priprema:
U mlaku vodu sa malo šećera rastopite pola kvasca,to am je oko 15g.
Ostavite ga po strani 15-tak minuta.
Orahe samleti.Ja sam ih mlela u multipraktiku,pa mi to daje mogućnost da ih samljem ne isuviše sitno.
Dodati ih prosejanom belom i integralnom brasnu,te dodati biber,so,potom vodu sa nadoslim kvascem,mleko i ulje.
Umesite testo.
Sud prekrijte krpom,ostavite na toplo oko 1h.
Okrugli pleh nauljite,ja ga dole uvek oblozim pek papirom,testo nemojte premesivati već ga samo rukama razvucite u oblik pleha.
Premazite uljem,a zatim napravite malerupice drugim delom varjače.
Pospite krupnu morsku so i pecite 15-20min na 200C
1 kašika soli
krupna morska so.
Priprema:
U mlaku vodu sa malo šećera rastopite pola kvasca,to am je oko 15g.
Ostavite ga po strani 15-tak minuta.
Orahe samleti.Ja sam ih mlela u multipraktiku,pa mi to daje mogućnost da ih samljem ne isuviše sitno.
Dodati ih prosejanom belom i integralnom brasnu,te dodati biber,so,potom vodu sa nadoslim kvascem,mleko i ulje.
Umesite testo.
Sud prekrijte krpom,ostavite na toplo oko 1h.
Okrugli pleh nauljite,ja ga dole uvek oblozim pek papirom,testo nemojte premesivati već ga samo rukama razvucite u oblik pleha.
Premazite uljem,a zatim napravite malerupice drugim delom varjače.
Pospite krupnu morsku so i pecite 15-20min na 200C
Obožavam focacce i vrlo često ih radim, zapravo ih volim puno više od običnog kruha. Ova kombinacija mi djeluje i izgleda savršeno. :)
ОдговориИзбришиOdličan izbor recepta i super ideja napraviti ovaj krušćić kao focacciu. Jako dobro izgleda, a kruščić sam i ja isprobala :) pa znam da je zbilja ukusan i dobar.Odlična izvedba Vera, bravo !
ОдговориИзбришиFantasticno!!
ОдговориИзбришиIzvrstan izbor i odlična izvedba. Prekrasno!!!
ОдговориИзбришиVera, super i hvala ti!
ОдговориИзбришиI priznajem da kao focaccia izgleda još zamamnije, a fotka ti je odlična.
Vidjela sam i pročitala odmah, ali sam bila zauzeta i izmoriše me neke političke tribine, :) pa malo kasnim sa svime, ali to je ionako moja standardna boljka.
Isprobala si ti već mojih recepata i svakim si me razveselila, a posebno činjenicom da ste bili njima i zadovoljni. Još jednom ti puno hvala, lijepo si me predstavila! :)