Tortica je sa bloga Chocolate Passion,i jednom rečju je neodoljiva!!!
Pre par dana sam bila u potrazi za nekom "novom" čoko torticom,jer Brankinu,baš,baš često pravim.
Prvo me je privukla fotkica,sve sa ribizlom,a onda pročitavsi recept,malo sam se zamislim "Hm,sa krompirom?!"
Prvi utisak me je baš prevario,jer em što je torta tako meka i ukusna,ima i neki specifičan ukus.
Recept sam malo obradila,dodala malo sastojaka,jer mi je okrugli kalup za torte većih dimenzija,tako da mere su:250g putera
250g prah šećera
3 jajeta
3 srednja bela krompira
400g čokolade za kuvanje
200g brašna
250ml mleka
pola praška za pecivo
1 vanil šećer
Krompir obarite i od njega napravite pire.
Puter penasto umutite sa šećerom,te dodajte jedno po jedno žumance,dobro sjedinite a potom dodajte pire od krompira.
Smesu izmiksajte mikserom na maloj brzini.
Otopite čokoladu na pari ,te je dodajte smesi,a potom i mleko i brašno koje ste prosejali sa praškom za pecivo.
Ponovo sve lagano izmiksajte na srednjoj brzini.
Belanca umutite u čvrst sneg a potom obe mase spojite,mešajući kulinarskom žicom.
Pleh sa štipaljkom oblozite pek papirom,a ivice nauljite i pospite brasnom.
Izlijte čokoladnu smesu.
U zagrejanoj rerni pecite tortu,prvih pola sata na 180C,a potom na 220.
Pospite šećerom u prahu ili napravite glazuru od čokolade ili prosto ukrasite šlagom i voćem...:)
na SavorySights
Nisam nikada probala tako nešto, ali mi zvuči fantastično, a tako i izgleda i baš bi mi sad pasao komadić ove torte!
ОдговориИзбришиInteresting recipe :) Vera, thanks for sharing it :)
ОдговориИзбришиJoj, prekrasna fotkica, a za okus torte uvjerit ću se ovih dana.
ОдговориИзбришиMislim da ni ja nisam nikad probala tortu sa krompirom (ili jesam a da ne znam!?)
ОдговориИзбришиBas interesantno. Vrijedi napraviti.
Krasno izgleda i neobična je. Super!
ОдговориИзбришиp.s.
što se naslova tiče, imaš tipfeler i treba biti "potatoes". Uf, te proklete greške, uvijek imam neku!
torta ti je prekrasna, ja sam uvijek za ovakve sočne čokoladne kolače, tj. najviše takve i volim, silno me sad zanima uloga krumpira u ovom kolaču. fotka je divna! :)
ОдговориИзбришиObavezno probajte,haval vam,Katarina,ispravila sam ...tnx!!...:)
ОдговориИзбришиNeodoljiva!!!
ОдговориИзбришиDaj, ne mogu vjerovati!!! Krumpir ne mogu jesti ni kada se ohladi a kako li to tek izgleda u torti?!
ОдговориИзбришиNemoj mi se čuditi, za vrijeme studija ja sam krumpir jela i ručku i večeri :)))
A sličica je fenomenalna, stvarno.
Hvala vam,Snjezo razumem te...:)i meni je u početku malo bilo čudno...:)
ОдговориИзбришиTorta je zaista neobična ,sličnu sam jela kod prijateljice ali nikako da je napravim.Doduše,u njenu idu i mleveni orasi i keks.Ova tvoja izgleda preslatko sa ovim cvetićem!
ОдговориИзбришиSjećam se kad je Meddi objavila ovaj recept. Odmah me zaintrigirao, a ti si me sad podsjetila na njega. Predivno ti je ispao. :)
ОдговориИзбриши