среда, 16. децембар 2009.

Pogača sa čvarcima

Idealna pogača za zimske dane,kada možete nabaviti sveže čvarke i posluziti svoju porodicomu baš jednom ovakvom pogačom.

Potrebno je:

200g čvaraka

300g brašna

pola kvasca

1,5dcl vode

1dcl ulja

 pola kašikice soli

Priprema:

Čvarke samleti,ako volite krupnije,možete ih samo tek-tek samleti u multipraktiku ili iseći nožićem.

U 1dcl mlake vode sa malo šećera pomešati kvasac.Ostaviti par minuta.

Brašno prosejati,dodati so.Potom dodati ostatak vode i ulje te kvasac i zamesiti testo.

Dodati čvarke premesiti da se čvarci lepo zamese sa testom.

Sud potom prekriti krpom te ostaviti na toplo mesto na 1-2h.

Okrugli pleh  obložiti pek papirom,strane namastiti te staviti testo.

Od gore posuti krupnu so,i izbusiti pogaču viljuškom.

Peći na 230C dok ne poumeni.

8 коментара: