Savršeni zimski,posni kuglof,sa aromom limuna,žutim šećerom i orasima,te griždjicama umočenim u rum.
Mekano,mirisno parče će očarati sve one koji vole ovakve kolače...ta sam :)
Potrebno je:
2 šolje od 2dcl brašna
2dcl mlake vode
1dcl ulja
pola kesice kvasca
100g žutog-smedjeg šečera
50-100g groždjica
50-100g orasa
1 limun
prah šećer za posipanje ohladjenog kugloffa.
Priprema:
Orase iseći na sitno,suvo grozdje potopiti u rum,ili ako ne volite rum aromu,malo ga prokuvajte da omeksa.
u veći sud stavite brasno i sećer.
U jednu manju čašu razmutite kašiku šećera sa 1dcl vode i kvascom.Ostavite par minuta da kvasac počne da deluje.
Potom pomesajte kvasac ostatak vode i ulje sa brašnom i šećerom.Najbolje da mešate drvenom varjačom.
Limun dobro oprati te narendati koricu u testo i iscediti ga.
Dodati orase i suvo groždje ,sve dobro pomesati.
Sud prekriti krpom te ostaviti na toplo mesto oko 2h.
Nakon odredjenog vremena kada se testo vidno udvostručilo nauljiti kalup za kuglof i staviti u njega testo.
Uključiti rernu na 180C i peći oko 1h.
Ohladjen kuglof posuti prah šećerom i narendati preko koricu od limuna.
Prijatno!!!
Savrseno: mirisno i ukusno pecivo uz topli napitak.
ОдговориИзбришиmoze li sirovi kvasac ili mora suvi? Hvala
ОдговориИзбришиNaravno da možete, da koristite kvasac koji više praktikujete..
ОдговориИзбриши